" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Είναι επίσημο: Εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε διορίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Είναι επίσημο: Εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε διορίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής έδωσε επί τη ανακοινώσει της συναντήσεως του Τσίπρα με τη Μέρκελ, ο ποταμάρχης Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται έχει αυτοαναγορευτεί επίσημος εν Ελλάδι εκπρόσωπος Τύπου του Σόιμπλε και της Μέρκελ.

Ύστερα από την οργισμένη δήλωσή του όταν η κυβέρνηση μίλησε – έστω όψιμα και υποκριτικά – περί διεκδικήσεως των γερμανικών αποζημιώσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης φάνηκε να αναθαρρεί με τη νέα τροπή των πραγμάτων και έτσι έσπευσε να συγχαρεί την κυβέρνηση για την υπόκλισή της στην διεθνή τοκογλυφία. Ιδού η δήλωσή του:

"Ο πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά που πάει στην Γερμανία να συναντήσει την κ. Μέρκελ. Μάλλον αυτή η συνάντηση θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Είναι μεγάλο το βάρος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι στην Ελλάδα δεν χαίρονται για τη συνάντηση αυτή. Είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν όλο αυτόν τον καιρό να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Έχουμε πει και είμαστε ξεκάθαροι ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με την Γερμανία αλλά είμαστε μαζί με τη Γερμανία στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος που είναι μια πιο δίκαιη Ευρώπη."

Η δήλωση αυτή, βεβαίως, θυμίζει την παλαιότερη δήλωση Βαρουφάκη ότι «οι γερμανοί είναι φίλοι μας», που φέρνει αυτομάτως στο μυαλό την πρότερη ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου. Θα πρέπει να γίνει γνωστό στους απανταχού υποτακτικούς των μνημονίων ότι η Γερμανία ουδόλως ενδιαφέρεται για «μια πιο δίκαιη Ευρώπη», όπως αντιστοίχως δεν ενδιαφέρεται ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία, ούτε η Ισπανία, ούτε κανείς.

Η Γερμανία ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των γερμανικών συμφερόντων, που δεν συνάδουν, ούτε τέμνονται σε οποιοδήποτε σημείο με τις ονειρώξεις του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα. Περισσότερο έχει να κάνει με τα συμφέροντα ιδιωτικών πολυεθνικών εταιρειών, των οποίων τα γραφεία αποτελούν – ενίοτε – άντρα διαφθοράς, παρά με ένα ουτοπικό όραμα.

Το μνημόνιο στην Ελλάδα επεβλήθη με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση των δομών του κράτους, έναντι πινακίου φακής. Αυτό προϋποθέτει την φτωχοποίηση του Λαού, προκειμένου αυτός να πειστεί για την χρηστότητα του σχεδίου των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά αυτά δεν χρειάζεται να τα λέμε εμείς. Μια μέρα που θα ξαναπάει ο Θεοδωράκης στο γραφείο του Τσίπρα, ας τον ρωτήσει σχετικά. Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, αυτά έλεγε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου