" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το ανέκδοτο της χρονιάς: Μιλάει για “ανδρισμό” ο Σαμαράς!

Το ανέκδοτο της χρονιάς: Μιλάει για “ανδρισμό” ο Σαμαράς!

Εγκλωβισμένος ανάμεσα στην δυσχερή πολιτική θέση στην οποία βρίσκεται και στην γραφικότητα που ολοένα και περισσότερο βρίσκει πρόσβαση στις ομιλίες του, ο Αντώνης Σαμαράς θεώρησε ότι μπορεί να παριστάνει τον… βαρύμαγκα από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας. «Είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής», δήλωσε με στόμφο, προκαλώντας έτσι την γενική θυμηδία στο Κοινοβούλιο.

Ανεξαρτήτως από την ενδεχόμενη πρόθεσή του και από την ψυχική του διάθεση εκείνη την στιγμή, αν ο Σαμαράς με την φράση του εννοούσε ότι η συμπεριφορά του ήταν αυτό που λέει ο Λαός μας ως «αντρίκεια» εξευτελίστηκε εντελώς, γιατί τα έργα και οι ημέρες του έχουν δώσει άλλα, εντελώς αντίθετα, δείγματα μέχρι στιγμής.

Ένας Άνδρας, ο οποίος «τιμά τα παντελόνια που φορά» (για να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος με την εκστομείσα φράση του Σαμαρά) δεν παριστάνει τον υπεραντιμνημονιακό με τα λογύδρια του κατά καιρούς στο Ζάππειο, για να μεταμορφωθεί ξαφνικά στον πιο φανατικό υποστηρικτή του Μνημονίου και τον πιο πιστό υπηρέτη της Μέρκελ. Ένας Άνδρας δεν ξεπουλάει την δημόσια περιουσία της Πατρίδος του και δεν «κινεζοποιεί» τον Λαό της.

 Ένας Άνδρας δεν έχει σύνδρομο εξουσίας, αποδέχεται τις ευθύνες του και αναγνωρίζει στον εαυτό του τα λάθη τα οποία έχει κάνει και δεν τα αποδίδει στους άλλους. Ένας Άνδρας πολεμάει ηθικά, έντιμα και με ακραιφνή διαφάνεια τους πολιτικούς του αντιπάλους και δεν μεταχειρίζεται την Δικαιοσύνη για τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα.

Πολύ περισσότερο, δεν χρησιμοποιεί την εξουσία για να δείξει θρασυδειλία και μικροψυχία λέγοντας στο τηλέφωνο χυδαίες εκφράσεις, οι οποίες προτρέπουν στην προφυλάκιση εκπροσώπων του κυριοτέρου πολιτικού του αντιπάλου. Ο ηθικός και πολιτικός κατήφορος του πρώην πρωθυπουργού, νυν αρχηγού της ΝΔ και πολύ πιθανόν απλού βουλευτή Μεσσηνίας σε λίγο καιρό, αποτελεί έναν μονόδρομο με μη αναστρέψιμη πορεία. Ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να επιδεινώνει ολοένα και πιο πολύ την θέση του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εκτίθεται συνεχώς στα μάτια του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου