" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ


edessa_ellinotoyrikiki__large

«Στην ενίσχυση της Ελληνοτουρκικής φιλίας» αποσκοπεί η υλοποίηση προγράμματος ανταλλαγών πολιτιστικού περιεχομένου, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων με τη Συνθήκη της Λωζάνης, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη της «Μπίγας» επισκέφθηκαν την πόλη Catalca, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο της πόλης και τους τοπικούς παράγοντες.

Η χορωδία και η ορχήστρα της «Μπίγας» συμμετείχαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή τούρκικων χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων.

Τόσο ο δήμαρχος Έδεσσας, κ. Γιάννου, όσο και ο Τούρκος ομόλογός του, τόνισαν ότι η Ελληνοτουρκική φιλία πρέπει να εδραιωθεί και να ενισχυθεί με τον πολιτισμό, καθώς οι λαοί γνωρίζοντας την κουλτούρα των γειτόνων μπορούν να έρθουν πιο κοντά. Οι πληγές που έχει αφήσει η ανταλλαγή πληθυσμών είναι έντονες, όμως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά για να μπορέσουμε να προοδεύσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης.

Για να τονίσει το νόημα των παραπάνω ο Δήμαρχος Έδεσσας χάρισε στον Δήμαρχο Catalca αντίγραφο αγάλματος της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν ο πρώτος Έλληνας που διέδωσε το φως του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ανατολή.

Θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα των επαγγελματιών εθνομηδενιστών συναδέλφων του, Μπουτάρη και Καμίνη, ο εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη της ΝΔ στον Δήμο Έδεσσας, ο Δ. Γιάννου, παρέδωσε μαθήματα υποτέλειας, τουρκοφροσύνης και ραγιαδισμού, αποδεικνύοντας ότι οι προδοτικές αντιλήψεις στελεχών της παράταξης του δεν είναι η εξαίρεση αλλά μάλλον ο κανόνας.

Απολαμβάνοντας μπόλικες μερίδες τας-κεμπάπ και χαριεντιζόμενος με τους Τούρκους συναδέλφους του, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ελληνοτουρκικής φιλίας», η οποία θα ήταν προτιμότερο να ονομάζεται «ελληνική τουρκολαγνεία», ο δήμαρχος Έδεσσας πρόσβαλε κυριολεκτικά τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, θύματα των ορδών του Κεμάλ, παίρνοντας μέρος σε ανούσιες εκδηλώσεις και γελοία πανηγυράκια.

Εκτός από τον τουρκόφιλο δήμαρχο Έδεσσας, ευθύνη για το ρεζιλίκι έχουν και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα», οι οποίοι δεν σεβάστηκαν αυτούς από τους οποίους κατάγονται. Αποτελεί ντροπή, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα προσφυγικά σωματεία να στελεχώνονται από ανεκδιήγητους πανηγυρτζήδες και βουλιμικούς καλοπερασάκηδες, οι οποίοι καταναλώνοντας τα τουρκικά εδέσματα και λικνιζόμενοι με καλλίγραμμες τουρκοχανούμισες, δολοφόνησαν κυριολεκτικά τη μνήμη των προγόνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου