" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗΝ!


panousis-amygdaleza-photo_(4)__article

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

 Εν μέσω επευφημιών από τους κρατούμενους λαθρομετανάστες και τους συριζο-ανταρσίες «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους», που -με επικεφαλή τους τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατριβάνου- είχαν σπεύσει από νωρίς στο σημείο, εισήλθε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Πανούσης στην Αμυγδαλέζα, όπου πήγε αρχικά για να εκφράσει «τη λύπη και τη θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης», αλλά κατέληξε να εκφράσει τη «ντροπή» του.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού κρατούμενου, ο οποίος κρεμάστηκε με μια πετσέτα, μέσα σ’ ένα κοντέινερ.

Και μετά την έκφραση της «ντροπής» του, ο… ντροπαλός υπουργός προανήγγειλε την άμεση κατάργηση όλων των Κέντρων Κράτησης και την αντικατάστασή τους από Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας, μέτρο το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και ΠΡΟ-ΠΟ. Επιπροσθέτως, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο ΠΡΟ-ΠΟ ανακοίνωσε το τέλος των λεγόμενων επιχειρήσεων «σκούπα».

Επί της ουσίας τώρα… Τα «Κέντρα Κράτησης» δεν προσέφεραν τίποτα ουσιαστικό, εφόσον οι λαθρομετανάστες ΔΕΝ απελαύνονταν. Απλά, δημιουργήθηκαν από την συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων -υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής- για να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη την απατηλή εντύπωση ότι γίνεται προσπάθεια καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Και μόνο ελάχιστοι κρατούμενοι λαθρομετανάστες, αποφάσισαν εξαιτίας της κράτησής τους αυτής να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, με το πρόγραμμα του «εθελοντικού επαναπατρισμού». Οι δε επιχειρήσεις «σκούπα», γίνονταν μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, ειδικά αυτού που ψήφιζε Χρυσή Αυγή…

Ωστόσο, η κατάργησή και αυτών των ελαχίστων, είναι αναμφιβόλως μια εξόχως συμβολική κίνηση, που περνάει το μήνυμα στους επίδοξους λαθρομετανάστες, ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας παράδεισος γι’ αυτούς, χωρίς κανέναν περιορισμό! Και είναι σιγουρότατο, πως οι επίδοξοι λαθρό θα το πάρουν το μήνυμα και πολλοί εξ’ αυτών θα παύσουν να προτιμούν άλλες χώρες (π.χ. την Ιταλία ή την Ισπανία) και στο εξής θα κάνουν τα πάντα για να έρθουν στον… παράδεισό τους, όπου κανένας δε θα τους ενοχλεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου