" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ...

Όχι, δεν αναφερόμαστε στην πολυδιαφημιζόμενη "διαπραγμάτευση" των Dumb & Dumber περί Eurogroup, που ως δείχνει κατέληξε στην "τεράστια επιτυχία" της παράτασης του Μνημονίου, αλλά σε κάτι διαφορετικό: στις ψευδαισθήσεις των παλαιομαρξιστών που πίστευαν πως το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα προχωρούσε έστω και σε βασικές σοσιαλιστικές οικονομικές πολιτικές.
              Θεόδοτος

 
Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Αυτό το άρθρο απευθύνεται περισσότερο στους μαρξίζοντες και σοσιαλίζοντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στους αναγνώστες του Θεόδοτου. 

Θα θέλαμε λοιπόν να μας πουν οι "σύντροφοι" εάν στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανίχνευσαν έστω ψήγματα σοσιαλιστικής ή μαρξιστικής οικονομίας. Εγώ όσο και εάν έψαξα  δεν βρήκα κανένα τέτοιο στοιχείο. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος:

Α) Μήπως θα απαγορευτεί στα καπιταλιστικά κεφάλαια να κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα; ΟΧΙ

Β) Μήπως η ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρήσεων τύπου Βασιλόπουλος, Lidl, κλπ θα δοθεί στους εργαζόμενους; ΟΧΙ

Γ) Μήπως θα καταργηθεί το χρηματιστήριο; ΟΧΙ

Δ) Μήπως θα τεθούν φραγμοί σε δραστηριότητες καπιταλιστικής και φιλελεύθερης επιχειρηματικότητας; ΟΧΙ

Ε) Μήπως οι πολιτικές αποφάσεις θα παίρνονται με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων και αλλων προλετάριων; ΟΧΙ

Στ') Μήπως θα φύγουμε  από το ΝΑΤΟ; ΟΧΙ

Και τέλος, η ερώτηση σε όσους θα αρκούνταν και στα ελάχιστα: 

Ζ') Μήπως σχίστηκαν τα μνημόνια και διαγράφηκε το χρέος και μήπως αυξήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις; ΟΧΙ

Άρα τελικά, τι σας έμεινε από όλη αυτή την σοσιαλο-μαρξίζουσα μαρκίζα; Τι σας έμεινε από όλες αυτές τις κοκκινόχρωμες μεγαλοστομίες; Σας έμεινε… το καρότο, οι Πακιστανοί που θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ανενόχλητοι αμέσως μόλις περάσουν τα σύνορα και ο Αφγανός που με στολή αστυνομικού… θα ζητάει τα στοιχεία σας, θα κάνει σωματικό έλεγχο στην κόρη σας και θα ερευνά το σπίτι σας.

Αυτό που συμβαίνει είναι απλό: Ο Σύριζα εφαρμόζει μία φιλελεύθερη οικονομική πολιτική με κάποιες εξαγγελίες μηδαμινών κοινωνικών παροχών και το μόνο νέο στην ατζέντα είναι η θεσμοθέτηση της παραβατικότητας, δηλαδή η θεσμοθέτηση του καρότου, καθώς και η αντι-Χριστιανική πολιτική του που θα φανεί συν τω χρόνω. Όπως έγραψε και η Γαλλική εφημερίδα Liberation: «Η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να επιτίθεται στα σύμβολα. Ορκίστηκε χωρίς Ευαγγέλιο και χωρίς γραβάτες: μια μικρή επανάσταση ήδη».

Αυτό ακριβώς είναι ο Σύριζα: φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο (ή προσωπείο) και καρότο...

Εξάλλου, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όποιος σας τάζει σοσιαλισμό στην οικονομία και παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σας κοροϊδεύει: είναι αδύνατη η εφαρμογή μιας σοσιαλιστικής οικονομίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος το αποπειραθεί, θα βρεθεί εκτός της Ένωσης σε χρόνο dt.

Τουλάχιστον την επόμενη φορά, εσείς που ακόμα μιλάτε για "την πάλη των τάξεων", για "κοινωνικό προτσές" και συναφεις αρλούμπες, φροντίστε τουλάχιστον να ψηφίσετε ΚΚΕ, ώστε να είστε ήσυχοι με την συνείδηση  σας. (Οι αναγνώστες μου, εδώ θα θορυβηθούν, και θα μου πουν: «μα σοβαρά τους λες να ψηφίσουν ΚΚΕ;». Απαντώ: Ναι, γιατί και τότε πάλι θα γελάσουμε πολύ, μιας που το ΚΚΕ δεν έχει καμία όρεξη να κυβερνήσει και αυτό το έχουν καταλάβει ακόμη και οι υποστηρικτές του, άρα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να μην κυβερνήσει ποτέ.)

Αλλά ας έρθουμε στην ουσία. Όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας των Ελλήνων ψηφοφόρων: οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θέτουν βραχυπρόθεσμες διεκδικήσεις μόνον οικονομικής φύσης και αν τους τις ικανοποιήσει ο διάβολος, τότε θα ψηφίσουν αυτόν, χωρίς κανένα πρόβλημα, ηθικό ή άλλο. Ο φαρμακοποιός, ο γιατρός, ο μηχανικός, ο έμπορος, ο δικηγόρος, ο αγρότης, θα ψηφίσει όχι αυτόν που θα δημιουργήσει για τα παιδιά του ένα περιβάλλον αξιών, πολιτισμού, ευπρέπειας, αρμονίας, αλλά  όποιον  του υποσχεθεί ότι: «τα αιτήματα του θα ικανοποιηθούν.» Αλλωστε, δεν πάνε πολλά χρόνια από την εποχή που άρχισε να διαφαίνεται η κρίση του ελληνικού χρέους και σε γκάλοπ οι Έλληνες ψηφοφόροι με ποσοστό άνω του 20%, περήφανα απαντούσαν ότι δεν θα πρέπει να παρθουν μέτρα από την κυβέρνηση για το χρέος, αλλά να αφεθεί στις επόμενες γενιές.

Στην Ελλάδα, η γνωστή πεζοδρομιακή ατάκα: «Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις», δεν βγήκε τυχαία. Και μια που αρχίσαμε τις ατάκες, και το θέμα της επικαιρότητας είναι τα χρέη της Ελλάδος, να πούμε και την τραγική πραγματικότητα:

 το βασικό χρέος των Ελλήνων είναι προς μία και μόνο τράπεζα, το όνομα της οποίας είναι ΜΙΧΑΛΟΥ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου