" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

mnhmonio

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
 
Πολλές φορές έχουμε γράψει την διαφωνία μας για την «διαπραγμάτευση» του Σύριζα!
Ο τομέας επικοινωνίας του συγκεκριμένου κόμματος, που δεν είναι άλλος από όλα τα ΜΜΕ στην χώρα που έτσι κι αλλιώς τον στηρίζουν, έχει καταφέρει να δημιουργήσει την εντύπωση πως όποιος κάνει κριτική στους κακούς χειρισμούς του Τσίπρα και του Βαρουφάκη και των υπολοίπων «στρέφεται εναντίον της Ελλάδος» ή «χαίρεται με την προδιαγεγραμμένη αποτυχία τους». 
 
Αλλά δεν είναι έτσι! Για την αποτυχία τους εργάστηκαν σκληρά!
 
Οι ψευτοτσαμπουκάδες του καπετάν Πάνου και οι ψευτομαγκιές του τύπου: «θα γίνει Κούγκι» απέδειξαν πως Κούγκι αυτή τη στιγμή γίνεται η Ελλάδα!Με τις δηλώσεις της Κατσέλη πως «αν αποτύχουν οι συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα θα κλείσουν τα ΑΤΜ», ή με τις δηλώσεις του Βαρουφάκη πως «δεν υπάρχει plan B και ας έρθει ο Αρμεγεδδών», οι εκροές των καταθέσεων έχουν σπάσει ρεκόρ. Το καθημερινό βούλιαγμα της οικονομίας εδώ και τρεις εβδομάδες – για να μην πούμε ένα γεμάτο δίμηνο, αν υπολογίσουμε και την προεκλογική περίοδο – δεν έχει προηγούμενο. 
Το επόμενο μνημόνιο που θα έρθει – δυστυχώς πολύ νωρίτερα από την 6μηνη παράταση που θα ζητήσουν σήμερα – μετά από αυτούς τους κακούς χειρισμούς (αν δεν είναι σχέδιο Μάρσαλ) θα είναι πιο μεγάλο σε νούμερα και πιο σκληρό σε όρους! Και θα το πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ αν δεν αλλάξουμε σκεπτικό την ώρα της κάλπης.

Και αυτό θα οφείλεται καθαρά και μόνο στην ΝΔ, στο Πασοκ, στα κόμματα που συγκυβέρνησαν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα στον Σύριζα και τους ελεεινούς χειρισμούς του.

Κάποιοι με ρωτούν «και τι θα έπρεπε να γίνει;»Με απλά λόγια,
  • να στέλναμε τον λογαριασμό του κατοχικού δανείου, 
  • να διαγράφαμε – μετά από λογιστικό έλεγχο – το επαχθές και επονείδιστο χρέος, 
  • να κάναμε γεωστρατηγική στροφή σε ισχυρούς συμμάχους, όπως την Ρωσία και την Κίνα που θέλουν διακαώς συνεργαστούν με την Ελλάδα ζητώντας τους όμως ισχυρά ανταλλάγματα και τεχνική βοήθεια ώστε να εξορύξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, 
  • να δημιουργήσουμε ΆΜΕΣΑ θετικό κλίμα για επενδύσεις στην βαριά βιομηχανία, 
  • να καλλιεργήσουμε την γη μας ώστε να είμαστε αυτάρκεις σε προϊόντα…
Ο μόνος τρόπος για να απεγκλωβιστούμε από τον υπέρμετρο δανεισμό και τους αποικιοκρατικούς όρους των ξένων είναι να μην χρειαστούμε ΠΟΤΕ ξανά χρήματα! 
 
Για να το πετύχουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια Εθνική πολιτική, ρίχνοντας όλο το βάρος στην ανάπτυξη και την πρωτογενή παραγωγή, στην καλλιέργεια της γης, στην άμεση και ραγδαία εκβιομηχάνιση της χώρας, ώστε να εργαστεί ο λαός μας. 
Με μόνο το ένα τρίτο του πληθυσμού να εργάζεται, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με απαξιωμένη και ανύπαρκτη πρωτογενή παραγωγή, δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία και όλα όσα λένε πως θέλουν να κάνουν, είναι ημίμετρα γιαυτό και προωθούν την υλοιποίησή τους ολοένα και περισσότερο «σε βάθος τετραετίας».
 Αλλά αυτά, δυστυχώς, είναι μακρυά από την ατζέντα και τους όποιους σκοπούς του Σύριζα.
 
Αυτά όμως είναι οι θέσεις και το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής! 

Όπου ξεκαθαρίζουμε και επιβεβαιώνουμε τους χειρότερους φόβους των ξένων! Και σωστά τους απειλεί ο Σύριζα, να έχουν τον φόβο μας!
Γιατί εμείς δεν θα διαπραγματευτούμε ανύπαρκτα χρέη.
Δεν θα πληρώσουμε δάνεια που πήρε η χώρα μας με την σύμφωνη γνώμη των διεφθαρμένων πολιτικών (Ελλήνων και ξένων) για να πληρωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες που έκαναν πάρτυ 40 ετών στην Ελλάδα, με μίζες εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ, έχοντας την κάλυψη των δημοσιογράφων ένθεν κακείθεν.

Γιατί η χώρα χρεοκόπησε ΠΡΙΝ τα μνημόνια. Τα μνημόνια είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, όχι αιτία της Ελληνικής  κρίσης. Αν θέλουμε να βρούμε τις αιτίες τις χρεοκοπίας και να τις θεραπεύσουμε, πρέπει να γυρίσουμε 40χρόνια πίσω και να δούμε τι έκαναν οι κυβερνήσεις Πασοκ και ΝΔ τα εκατοντάδες δις δανείων και επιδοτήσεων που πήραμε ως κράτος.
 
Τα επενδύσαμε στην παραγωγικότητα για να «αυγατίσουν» – όπως προβλεπόταν – ή τα καταναλώσαμε σε προσλήψεις αργόμισθων νεοδημοκρατών και πασοκικών τρωκτικών που σήμερα συλλήβδην μεταφέρθηκαν στον Σύριζα, σε κατανάλωση και φαγοπότι των κυβερνώντων και σε μίζες «δικών τους ανθρώπων»; 
 
Έφτιαξε μήπως η ΝΔ και το Πασοκ τόσα χρόνια, έναν ιδιωτικό τομέα, εξαγωγικό και καινοτόμο επενδύσαμε στην έρευνα, ή τον στραγγαλίσαμε από τη φορολογία, προκειμένου να καλύπτουμε της δαπάνες ενός κράτους-μαμούθ που πλήρωνε στους εργατοπατέρες – που σήμερα στηρίζουν άπαντες τον Σύριζα – πολλαπλάσιο από τον κανονικό μισθό; 
 
Με σχεδόν 1 τρις (!!!) ευρώ Ευρωπαϊκούς πόρους όλα αυτά τα χρόνια η οικονομία μας σήμερα έπρεπε να «πετάει» και όχι να βρίσκεται σε αυτά τα χάλια… Και για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, πρέπει -αν μη τι άλλο- να βρούμε τα λάθη στη διαχείριση-κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και να μην εξακολουθούμε να κάνουμε ακόμα και σήμερα τα ίδια λάθη!
Θέλουμε όμως; Η απάντηση μου, βλέποντας τα ποσοστά ΓΑΠ και Τσίπρα στις εκλογές, που αμφότεροι υποσχέθηκαν πως θα μοιράσουν λεφτά και ξανά-μανά μονιμότητες χωρίς αξιολόγηση στο Δημόσιο, είναι πως ΟΧΙ!
 
Εκεί έγκειται λοιπόν όλη η διαφωνία και η κριτική μας!
 
Y.Γ. Θα είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση θα υπογράφει μνημόνια με τον κόσμο στις πλατείες υπέρ της. Μην παραπονεθεί όμως κανείς μετά…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου