" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

To Norman Atlantic εξελίχτηκε σε Πολύνεκρη Τραγωδία; Οι λαθραίοι που έβαλαν την φωτιά μπορεί να δολοφόνησαν πάνω από 50 συνανθρώπους μας

Οι λαθραίοι που έβαλαν την φωτιά μπορεί να δολοφόνησαν πάνω από 50 συνανθρώπους μας
 
Η Ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των επιβατών και του πληρώματος από το κατάστρωμα του «Norman Atlantic».Εφυγε και ο Καπετάνιος. Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν άλλοι δυο νεκροί στο Norman Atlantic και ότι διασώθηκαν μόνο 441. Αλλά από τους 441, οι 15 είναι λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν.
 
 Άγνωστο παραμένει αν στους 432 υπολογίζονται οι 7 νεκροί ή όχι. Εκ των πραγμάτων και με βάση τη λίστα των επιβατών και του πληρώματος  από τους 478 αγνοούνται είτε 57 είτε 52.  
  Επειδή επικρατεί  γενικός χαμός δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι χάθηκαν όλοι γιατί η γραφειοκρατία μπορεί να δίνει λάθος στοιχεία. Όταν ολοκληρωθεί η διασταύρωση θα ξέρουμε πόσοι λείπουν.  
 
Η φωτιά ξεκίνησε από τους λαθρομεταναστες οι οποίοι βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν. Το πλοίο ακυβέρνητο έχει παρασυρθεί από τα κύματα περίπου 1,5 μίλι νότια από τις ακτές της Αλβανίας. Σε λίγο θα πέσει στα βράχια. 
 
Χθες έγιναν ανεπιτυχώς τρεις προσπάθειες ρυμούλκησης του «Norman Atlantic», από τα δύο ρυμουλκά, που βρίσκονται κοντά του. Η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ ζήτησε, χθες, να οδηγηθεί το πλοίο στο κοντινότερο λιμάνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου