" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΟΤΑΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


kolok

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, κάποιοι νεαροί έγραψαν ένα σύνθημα (όχι κατά των εβραίων…) πάνω στο μνημείο του ολοκαυτώματος στην Αθήνα (πράξη που για να είμαστε ξεκάθαροι ΔΕΝ επικροτούμε…) και όλα τα κόμματα έσπευσαν σε χρόνο-μηδέν με ανακοινώσεις τους να καταδικάσουν το γεγονός. Παραθέτουμε ενδεικτικά τις ανακοινώσεις των τεσσάρων βασικών συνιστωσών του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος:

Νουδούλα: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από ακραία νεοναζιστικά στοιχεία. Η άνανδρη πράξη τους αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εξήντα χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες».

Κλεφτο-ΠΑΣΟΚ: «Πρόκειται για βάρβαρη πράξη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού, που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Διαβεβαιώνουμε δε τους συμπολίτες και ιδιαίτερα την Ισραηλιτική Κοινότητα ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπαίτιους της απροκάλυπτης αυτής πράξης αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, η οποία δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής και της πολυπολιτισμικότητας που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος προσβάλλει την ελληνική κοινωνία και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στην αναβίωση του αντισημιτισμού και του φασισμού που αποτελούν κίνδυνο για όλη την Ευρώπη».

ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βεβήλωση, από ναζιστική οργάνωση, του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, μνημείο αφιερωμένο στους 60.000 Έλληνες εβραϊκής καταγωγής, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε όσους κατάφεραν να επιβιώσουν. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να ανακόψουν την ανάγκη η νεολαία να μάθει την αλήθεια για τα εγκλήματα του ναζισμού και ο λαός να δυναμώσει την πάλη του για την απομόνωση του ναζισμού».

Από την άλλη, πολλάκις έχουν βεβηλωθεί (και μάλιστα με αισχρά συνθήματα, μπογιές κ.τ.λ.) μνημεία ηρώων του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, το μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία  Αγία Σοφίας στην Θεσσαλονίκη (τρεις φορές μέχρι τώρα), και εκκλησίες ακόμα, από αλήτες-προδότες-κομμουνιστές. Και σε καμία περίπτωση -όσο κραυγαλέα κι αν είναι- κόμμα του… συνταγματικού τόξου δε μπήκε στον κόπο να εκδώσει έστω μια ανακοίνωση.

Αφελής ερώτηση (που ασφαλώς και δεν αναμένει απάντηση): γιατί στη μία περίπτωση σπεύδουν όλοι αμέσως να εκδηλώσουν τον «αποτροπιασμό» τους και στην άλλη δεν τους καίγεται καρφάκι;

lkjh (1)poiuy

 
τργβνη

 

 
pontioiκμκλλχδφφγηξκ





ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου