" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σουηδέζες!



Το παρακάτω βίντεο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια διαφήμιση καλλυντικών. Κι όμως, αυτές οι όμορφες Σουηδέζες δεν προβάλλουν κάποιο προϊόν, αλλά μιλάνε για το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη στις τελευταίες εκλογές, υπερδιπλασιάζοντας την προηγούμενη εκπροσώπησή του, αποσπώντας το 13% των ψήφων και κερδίζοντας 49 έδρες από τις 349 έδρες στο σουηδικό κοινοβούλιο. Είναι πλέον το τρίτο κόμμα στην Σουηδία. Και όλα αυτά παρά τον λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του από media και πολιτικό κατεστημένο.

«Μερικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχουμε», ξεκινάει το βίντεο. «Νεαρά κορίτσια που αγαπάνε την χώρα τους. Αλλά κάνουν λάθος, γιατί είμαστε πολλές και γινόμαστε περισσότερες. Αγαπάμε την χώρα μας και είμαστε περήφανες για την ιστορία μας και κρατάμε την παράδοσή μας. Για αυτό δεν μπορούμε να καθόμαστε και να βλέπουμε την χώρα μας να καταρρέει. Η Σουηδία έχει μετατραπεί σε κάτι αγνώριστο. Είμαστε συνηθισμένα κορίτσια και λέμε μέχρι εδώ!», λέει το βίντεο.



Η μουσουλμανική μετανάστευση δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, αν και εννοείται, αλλά αναφέρεται η μάστιγα των βιασμών που διαπράττονται από μη λευκούς μετανάστες στην άλλοτε ασφαλή Σουηδία. «Στη χώρα μας, θα πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής, ακόμα και αν είσαι ένα νεαρό κορίτσι και είσαι έξω αργά το βράδυ», δηλώνει η αφηγήτρια, ενώ νεαρές Σουηδέζες φαίνεται να εκπαιδεύονται στην αυτοάμυνα.

Επίσης δίνεται ένα χτύπημα – και θέλει θάρρος να το κάνεις σήμερα – στην μολυσματική ασθένεια της πολιτικής ορθότητας με τον αυστηρά ιδεολογικοποιημένο φεμινισμό και την σύγχυση των δύο φύλλων, που έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα στη Σουηδία. «Στη χώρα μας, τα κορίτσια θα πρέπει να είναι κορίτσια και τα αγόρια θα πρέπει να είναι αγόρια, χωρίς να ανακρίνονται για αυτό», ακούγεται  η φωνή της κοπέλας.

«Στην χώρα μας φροντίζουμε τα ζώα και την φύση. Οι οικογένειες πρέπει να είναι δυνατές και όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια. Κληρονομήσαμε την Σουηδία από τους προγόνους μας και πρέπει να την διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας. Για αυτό είμαστε μέλη του SDU, της νεολαίας των Σουηδών Δημοκρατών. Είναι ώρα για αλλαγή και ο καθένας χρειάζεται. Έλα μαζί μας». 




Γενικά, το βίντεο κρίνεται θετικά αν και πολλοί μπορεί να πουν ότι προβάλλεται ένας "cool" εθνικισμός με όμορφα πρόσωπα (ποιον «χαλάει» αυτό;). Η μάχη για την αφύπνιση των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα των νέων, για την μια Ευρώπη των εθνών είναι δύσκολη και η κατάσταση ίσως σε λίγο να είναι μη ανατρέψιμη, για αυτό χρειάζονται όλα τα μέσα (και όλα τα πρόσωπα!). 
ΥΓ. Βεβαίως υπάρχει και η άλλη Σουηδία. Αυτή του σήμερα. Μια εικόνα της αποτυπώνεται σε αυτή εδώ την φωτογραφία. Διαλέγετε και παίρνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου