" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: «Σατιρική» εκπομπή με τον «Μαύρο Ιησού» που καπνίζει μαριχουάνα

Η Christian Film & Television Commission (CFTVC), μια ομάδα υπεράσπισης για την προώθηση της ποιότητας στην χριστιανική ψυχαγωγία, διοργανώνει μια διαμαρτυρία ενάντια σε μια νέα αμφιλεγόμενη εκπομπή με τον τίτλο Black Jesus(Μαύρος Ιησούς) του αμερικάνικου καλωδιακού δικτύου Cartoon Network.

Η εκπομπή άρχισε να βγαίνει στον αέρα την Πέμπτη στην αμφιλεγόμενη ζώνη "Adult Swim" του Δικτύου, όπου συχνά προβάλλονται άσεμνα κινούμενα σχέδια και live-action κωμωδίες.

Ο τύπος του Ιησού του προγράμματος χρησιμοποιεί την λέξη "f…", καπνίζει μαριχουάνα και καταναλώνει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Μια προεπισκόπηση της παράστασης, με ‘μπιπ’ στην λέξη "f", διαφημίζεται με τους θεατές να ακούν "Ετοιμαστείτε να νιώσετε το πνεύμα της δόξας του ύψιστου (‘most high’ και με άλλη έννοια του πιο μαστουρωμένου), με μαύρη μουσική gospel στο παρασκήνιο.

Ο Ted Baehr, πρόεδρος και ιδρυτής του CFTVC, είπε ότι η ομάδα του στέλνει μια αναφορά στον επικεφαλής του Turner Broadcasting, John Martin, ζητώντας του να ακυρώσει το πρόγραμμα, το οποίο θεωρεί πως δεν είναι μόνο βλάσφημο, αλλά και ρατσιστικό.
«Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι μια περίπτωση τυχαίας προσβολής», είπε ο Δρ Baehr. «Είναι μια πολύ σκόπιμη κοροϊδία και ένα εμπαιγμός των Αφρο-Αμερικανών, του Ιησού Χριστού και του Χριστιανισμού».

Σημείωσε ότι, στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Turner Broadcasting υπόσχεται να τιμήσει την "διαφορετικότητα" και να "σεβαστεί" την "πολλαπλότητα των φωνών", αλλά φαίνεται να παραβιάζει αυτές τις αρχές με τον ‘Μαύρο Ιησού’.

ΚΟ: Το 2007 το ίδιο κανάλι είχε δημιουργήσει σάλο, όταν παρουσίασε την γνωστή τελετή ανθρωποθυσίας του Bohemian Grove, (του γνωστού αποκρυφιστικού πάρτυ της ελίτ - δες εδώ), μέσα από τα κινούμενα σχέδια «για ενήλικες», με τίτλο “Lucy, Daugther of the Devil”... Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Γερουσιαστής Whitehead, (μελλοντικός σύζυγός της Lucy), ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος των ΗΠΑ (!), κατά την διάρκεια μίας ανθρωποθυσίας στο Bohemian Grove. Το τραγούδι που έπαιζε ήταν το «Go to Hell» του Alice Cooper... Το κανάλι ανήκει στην Turner Broadcasting System, παράρτημα της Time Warner.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου