" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Το αντιρατσιστικό έκτρωμα είναι το τελευταίο οχυρό της καταρρέουσας Χούντας Σαμαρά

Το αντιρατσιστικό έκτρωμα είναι το τελευταίο οχυρό της καταρρέουσας Χούντας Σαμαρά

 Όσοι έσπευσαν να λοιδωρήσουν τον Βενιζέλο για τον αυτάρεσκο αυτοπροσδιορισμό του ως Deputy Prime Minister (Αναπληρωτής Πρωθυπουργός) στην πρόσφατη παρουσία Ευρωπαίων στην Αθήνα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Ειδικά αν αυτοί προέρχονται από την ψοφοδεή «μεγάλη συντηρητική παράταξη» του ενδοτισμού και της συναλλαγής. Το περιεχόμενο του κεντρικού άρθρου των «Νέων» της 12/8/2014, είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ποιος ακριβώς κυβερνά, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια:

«Κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν ότι η απόφαση να προωθηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, οφείλεται πρωτίστως στην πίεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο – πέρα των σημαντικών αλλαγών που έχει εισηγηθεί – ήθελε να διαλύσει και την εικόνα ότι το επίμαχο σχέδιο παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες».

Με το σχέδιο, που εισάγεται …δημοκρατικότατα στο Θερινό Τμήμα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια, προβλέπεται μεταξύ άλλων ποινική μεταχείριση για τους «αρνητές του Ολοκαυτώματος», που όπως σημειώνουν σχετικά τα «Νέα» (λες και μας είχε διαφύγει η είδηση) είχε για το θέμα αυτό «διαβεβαιώσει  την εβραϊκή κοινότητα, εντός και εκτός συνόρων ο Πρωθυπουργός…». Στο σχέδιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις που ποινικοποιούν τον δημόσιο εγκωμιασμό ή την  άρνηση εγκλημάτων, την υποκίνηση βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και …προασπίζουν την ποινική προστασία των ομοφυλοφίλων.

Η σπουδή που επιδεικνύουν οι συνεταίροι εξουσιαστές για την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός του Αυγούστου, έτσι ώστε «να πιάσουν πόρτα» από Σεπτέμβριο, δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία για τα σχέδιά τους. Και αυτά, αρχίζουν και τελειώνουν όλα, με τη Χρυσή Αυγή.
Αν παρακάμψουμε τις ιδεοληψίες των... ανοιχτόμυαλων θαμώνων της Αριστεράς που προσπαθεί να δελεάσει ο Βενιζέλος με τη ρύθμιση για την «προστασία» των ομοφυλοφίλων (την προσθήκη αυτή ζητά με ιδιαίτερη επιμονή το ΠΑΣΟΚ ), όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις άπτονται της ιδεολογικής ατζέντας των εθνικιστών.

Η συζήτηση για τα περί «Ολοκαυτώματος» απηχεί με τον ένα ή άλλο τρόπο τις δεσμεύσεις Σαμαρά- όπως οι ίδιοι ομολογούν αδιάψευστα μέσω των εφημερίδων τους- στις εβραϊκές κοινότητες. Η εγκληματοποίηση της «άρνησης» εντάσσεται στο πακέτο των «παράπλευρων εξυπηρετήσεων» μαζί με την βασική, δηλαδή τη δέσμευση να φυλακιστεί η πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Το δεύτερο- και σημαντικότερο- κεφάλαιο στις «εκκρεμότητες» της υποτακτικής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου έναντι των πραγματικών εξουσιαστών, είναι και τυπικά η κατάργηση της ελευθερίας του πολιτικού  λόγου. Και αυτό, γιατί  ο νόμος που θα φέρουν προς συζήτηση, θα πρέπει υποχρεωτικά να περιέχει τον ορισμό της έννοιας «ολοκαύτωμα» και «γενοκτονία», άρα να ορίζει- και μάλιστα με ακρίβεια (για να μπορεί να εφαρμοστεί)-  τι από όλα όσα συζητάμε στην κοινωνία όταν αναφερόμαστε με ιστορικούς όρους στο παρελθόν, εμπίπτουν στην ποινική προστασία! Με άλλα λόγια, το τσίρκο που ονομάζουν «κυβέρνηση», θα πρέπει εκτός των καταξιωμένων σοφών που διαθέτει στο οικονομικό επιτελείο, να επιστρατεύσει και άλλους στο πεδίο της Ιστορίας, με βάση την κρίση των οποίων θα αποφασιστεί, αν όσα αναφέρουμε δημόσια, θα είναι αξιόποινα!

Το ίδιο ακριβώς, θα πρέπει να γίνει κατ΄αναλογία και με την «ταυτότητα φύλου». Το εάν δικαιούται δηλαδή κάποιος, να αυτοπροσδιορίζεται φυλετικά! Όχι, δεν εννοώ το εάν ένας κατάμαυρος, όπως ο μακαρίτης Μάικλ Τζάκσον, μετά τις πλαστικές,  θα είχε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ότι ανήκει στη λευκή φυλή. Το πλαίσιο των ευφυών πασόκων που κυβερνούν, δεν έφτασε ακόμα εκεί. 

Αυτό που εννοούν είναι το κατά πόσο κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα αυτοπροσδιορισμού, θα μπορεί να επιλέξει αν θα είναι γυναίκα ή άνδρας και θα μπορεί να μας επιβάλει να του συμπεριφερόμαστε ανάλογα!

Επειδή προφανώς, κάποιος από όλους αυτούς, αντελήφθη την τελευταία στιγμή ότι η υπόθεση θα έχει πολύ γέλιο με τους «αμφιβόλου φύλου» υποστηρικτές τους, το σχέδιο που έχουμε στα χέρια μας και το οποίο εκκρεμούσε εδώ και μήνες στις Επιτροπές, δεν περιλαμβάνει αντίστοιχη διάταξη. Όπως όμως μας καθησυχάζουν τα έγκυρα «Νέα», δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί το ΠΑΣΟΚ των μειονοτήτων θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την ψήφιση της διάταξης για τους «αμφίβολους». Έτσι λοιπόν, δεν θα πρέπει κανένας να εκπλαγεί, αν στην πορεία της συζήτησης διαπιστώσει ότι προτείνονται στο νομοσχέδιο και συγκεκριμένοι τρόποι διαπίστωσης του φύλου που αμφισβητείται, μερικοί από τους οποίους παραμένουν αλάνθαστοι, όσοι αιώνες και όσα νομοσχέδια και να περάσουν!

Πέρα από την «πλάκα» που μπορεί να σηκώνει το θέμα, το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι καθόλου για να το υποτιμά κανείς. Θέτει σοβαρά ζητήματα ερμηνείας λέξεων που εκφεύγουν της νομικής επιστήμης (τι είναι ολοκαύτωμα, τι θεωρείται γενοκτονία, τι αποτελεί έκφραση επιστημονικής άποψης και τι δημόσια υποστήριξη κλπ) που ΔΕΝ μπορούν να οριστούν με επιτυχία, όσο ευφυής και να είναι ο συντάκτης του νομοθετήματος. Το ρίσκο της νομοθετικής αστοχίας το αναλαμβάνουν με χαρά, μόνο και μόνο για να διαθέτουν απέναντι στην αριστερά, το άλλοθι κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι και η πραγματική νομοθετική αναγκαιότητα αυτού του νομικού εξαμβλώματος.  

Παρά ταύτα, ανεξαρτήτως του εάν αυτό ψηφιστεί ως έχει ή με αλλαγές, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ειδικά για τους εισηγητές της Ν.Δ. Κυρίως για όσους στο όχι μακρινό παρελθόν, έχουν εκφράσει ανοιχτά θέσεις που ως μωρές παρθένες, χαρακτηρίζουν σήμερα σαν ατόφιοι κομματικοί απατεώνες, «ακραίες και ξενοφοβικές». Επιφυλάσσει όμως εκπλήξεις και από την εφαρμογή του στους άμυαλους εμπνευστές του, αφού με δυσκολία θα μπορούν πλέον να αμφισβητήσουν τις ομαδικές μηνύσεις Ελλήνων από περιοχές – «γκέτο», όταν αντιμετωπίζονται από τους λαθρολάγνους και τις υπηρεσίες τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας έναντι των ξένων (σισσίτια, εξωτερικά ιατρεία, υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ κλπ).  

Το τελευταίο οχυρό της καταρρέουσας κυβέρνησης έναντι της εθνικιστικής ιδεολογίας, το νομοθετικό, θα έχει την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα, δηλαδή το δικαστικό και το εκτελεστικό. Θα καταπέσει με πάταγο στα κεφάλια των εμπνευστών του, επειδή δεν διαθέτει το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας σε μια δημοκρατία:Τη λαϊκή νομιμοποίηση

Γιάννης Ζωγράφος
Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου  


από : Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου