" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πρώτη παγκοσμίως σε επικινδυνότητα για χρεοκοπία η Ελλάδα!

Τα ψέμματα του Σαμαρά δεν πείθουν τους τοκογλύφους - Πρώτη παγκοσμίως σε επικινδυνότητα για χρεοκοπία η Ελλάδα!

Παρά τα ασύστολα ψεύδη Σαμαρά για ανάπτυξη, ανάκαμψη και άλλα παραμύθια, οι διεθνείς οικονομικοί οίκοι, όπως η Blackrock θεωρούν πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Βέβαια, αυτό δεν χρειάζεται να μας το πουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, καθώς οι Έλληνες βιώνουν καθημερινά μια ασφυκτική οικονομική και εθνοκτόνα πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία, την ανέχεια, την κατάθλιψη και δυστυχώς την αυτοκτονία.


Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ακόμα και οι κατ΄ εξοχήν "προστάτες" του Σαμαρά, όπως η Blackrock, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, κατατάσσοντας την πατρίδας μας ως την πιο πιθανή χώρα για χρεοκοπία. Με αυτόν τον τρόπο τον διαψεύδουν πανηγυρικά, κάνοντας παράλληλα σαφές σε ποιον οφείλει την πολιτική του επιβίωση.




Με βάση τον τριμηνιαίο (Aπρίλιο-Μάιο-Ιούνιο) δείκτη επικινδυνότητας χρέους (Sovereign Risk Index) της Blackrock, το τελευταίο αυτό τρίμηνο ευνόησε τις ανεπτυγμένες αγορές όπως το Βέλγιο και τη Βρετανία, οι οποίες ανέβηκαν σε κατάταξη, ενώ οι βασικές αναδυόμενες αγορές υποχώρησαν, λόγω πολιτικής αστάθειας και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

Η Βραζιλία κατήλθε τέσσερις θέσεις και βρέθηκε 31η μεταξύ 50 χωρών, κάτι που σύμφωνα με την Blackrock αποδίδεται στα αυξανόμενα επίπεδα του βραχυπρόθεσμου χρέους. Η Ρωσία «έπεσε» τρεις θέσεις στην 24η λόγω «υποχώρησης της αντιληπτής αποτελεσματικότητας της κυβέρνησής της» και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών. Η Αργεντινή, που βρίσκεται σε αδιέξοδο με τους επενδυτές που αρνήθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων, υποχώρησε στην κατάταξη κατά μία θέση στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθούν οι λίστες των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, η Ελλάδα!):

  1. Νορβηγία
  2. Σινγκαπούρη
  3. Ελβετία
  4. Σουηδία
  5. Γερμανία
  6. Ταϊβάν
  7. Φινλανδία
  8. Καναδάς
  9. Νέα Ζηλανδία
  10. Αυστραλία
  11. Ολλανδία
  12. Δανία
  13. Χιλή
  14. Νότια Κορέα
  15. ΗΠΑ
  16. Αυστρία
  17. Μαλαισία
  18. Τσεχία
  19. Περού
  20. Ηνωμένο Βασίλειο
  21. Πολωνία
  22. Ισραήλ
  23. Κίνα
  24. Ρωσσία
  25. Φιλιππίνες
  26. Ταϊλάνδη
  27. Βέλγιο
  28. Κολομβία
  29. Γαλλία
  30. Σλοβακία
  31. Βραζιλία
  32. Μεξικό
  33. Νότια Αφρική
  34. Ιαπωνία
  35. Κροατία
  36. Ινδονησία
  37. Τουρκία
  38. Ισπανία
  39. Ινδία
  40. Νιγηρία
  41. Ιρλανδία
  42. Ουγγαρία
  43. Σλοβενία
  44. Ιταλία
  45. Αργεντινή
  46. Πορτογαλία
  47. Ουκρανία
  48. Αίγυπτος
  49. Βενεζουέλα
  50. Ελλάδα   
Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου