" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ἡ Λέσχη Bilderberg, οἱ Ἕλληνες ἐκλεκτοί της καί τό ΕΛΙΑΜΕΠ


«Τα μέλη της Λέσχης Bilderberg χτίζουν την εποχή του μετα-εθνικισμού: δεν θα υπάρχουν πλέον  χώρες, αλλά μόνο περιοχές της Γης μέσα σε ένα "Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο". Αυτό σημαίνει:  μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μια παγκόσμια κυβέρνηση και μια παγκόσμια θρησκεία. Για να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων αυτών, η Bilderberg επικεντρώνεται στον "τεχνολογικό έλεγχο" και στην έλλειψη ευαισθητοποίησης του κοινού» [William Shannon (1927-1988), Αμερικανός δημοσιογράφος και συντάκτης των New York Times]

Ολοκληρώθηκε στη Δανία, πριν λίγες μέρες, η 62η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Marriott της Κοπεγχάγης από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου παρουσία ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας ολιγαρχίας και τοκογλυφίας. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν: το ουκρανικό ζήτημα και η στάση της Ρωσίας, η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης, το πολιτικό και οικονομικό προφίλ της Κίνας, η οικονομική - στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, οι εμπορικές συνθήκες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που εμφανίζουν μια ξεκάθαρη ενίσχυση του εθνικισμού και του ευρωσκεπτικισμού), το δημογραφικό και οι οικονομικές του συνέπειες, οι μεγάλες μεταβολές που αφορούν στην απασχόληση, το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα της «μεσαίας τάξης»,  η διπλωματία των πυρηνικών και η υπό διαμόρφωση συμφωνία με το Ιράν, κλπ.


Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε πριν 60 χρόνια, το 1954,  στο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας (εξ ου και το όνομά της),όπου ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «για τη δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης» λόγω  της ανησυχίας που είχε προκληθεί από την αύξηση του αντιαμερικανισμού και την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη. Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε κάθε ετήσια συνεδρίαση συμμετέχουν 130 περίπου άτομα, κυρίως από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας. Ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία αποκαλούνται  «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση», «ανώτατοι ιερείς της παγκοσμιοποίησης» κτλ., περιλαμβάνονται  πολιτικοί, νυν και πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί από διάφορα κράτη, βασιλείς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, κτλ.

Η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση, οι αποφάσεις της οποίας επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία. Επιπλέον, η Λέσχη προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που  δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των διεθνών τοκογλύφων  και των υπέρμαχων της Παγκοσμιοποίησης.

Σε γενικές γραμμές, οι βασικοί στόχοι της Λέσχης Bilderberg είναι οι παρακάτω:

  • Κατάργηση της εθνικής ταυτότητας και δημιουργία νέων οικουμενικών αξιών που θα εξυπηρετούν μια παγκόσμια κυβέρνηση.
  • Ένας συγκεντρωτικός έλεγχος του πληθυσμού  (με τη συνεχή πλύση εγκεφάλου μέσω των Media (τύπος, τηλεόραση, διαδίκτυο κτλ),  που έχει ως κύριο στόχο να εξαλείψει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, εξαθλιώνοντάς τα και θέτοντάς τα  στην υπηρεσία της παγκόσμιας εξουσίας).
  • Μια κοινωνία με μηδενική ανάπτυξη (π.χ. με τη μεταφορά των μεγάλων επιχειρήσεων σε χώρες με φθηνότερη εργασία).
  • Μια κατάσταση διαρκούς ανισορροπίας. Δημιουργώντας τεχνητές κρίσεις και υποβάλλοντας τους ανθρώπους  σε συνεχή καταναγκασμό (από άποψη σωματική, ψυχική και συναισθηματική), τους οδηγούν στην εξαθλίωση, την απογοήτευση, και την απάθεια, ώστε να δέχονται χωρίς αντίσταση τα «προγράμματα σωτηρίας» που τους προσφέρονται από διάφορους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΕΕ, ΔΝΤ κτλ), οι οποίοι υποκριτικά υποστηρίζουν ότι «εργάζονται για το καλό όλων των πολιτών του κόσμου»  «για την εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων», κτλ.
  • Κεντρικός έλεγχος της εκπαίδευσης (π.χ. προσπάθεια αποπροσανατολισμού των νέων μέσω της παραποίησης της εθνικής τους ιστορίας, θρησκείας κτλ,  προσπάθεια αποδοχής από τους νέους του «διαφορετικού» (πχ. ομοφυλοφιλία), άσχετα αν αυτό είναι αντίθετο με τους νόμους της φύσης και τον ανθρώπινο προορισμό, κτλ).
  • Κεντρικός έλεγχος όλων των εθνικών και διεθνών πολιτικών (π.χ. στην σημερινή Ευρώπη, τα κράτη μέλη χάνουν, μέρα με τη μέρα, την κυρίαρχη εξουσία και ασφυκτιούν από τους κανόνες που τους επιβάλλονται από την  ΕΕ).
  • Η χορήγηση μεγαλύτερης δύναμης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
  • Η επέκταση του ΝΑΤΟ. Δεδομένου ότι ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, όλο και περισσότερο, στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και αλλού, το ΝΑΤΟ θα μετατραπεί σε παγκόσμιο στρατό, κάτω από τις εντολές του ΟΗΕ.
  • Ένα μοναδικό νομικό σύστημα. Το Διεθνές Δικαστήριο θα είναι το μοναδικό νομικό σύστημα στον κόσμο.
Από τον διεθνή χώρο στις συνεδριάσεις της  Μπίλντερμπεργκ έχουν συμμετάσχει ο τραπεζίτης Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (λίγο καιρό πριν αναλάβει την προεδρία), ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο αδίστακτος σιωνιστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο ιδρυτής της Fiat Τζιοβάνι Ανιέλι,  ο αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο Βρετανός μεσολαβητής για τη Βοσνία Ντέιβιντ Όουεν, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, ο βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία της Ισπανίας, η πρωθυπουργός της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ και Ρομάνο Πρόντι, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, και Μάριο Μόντι, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες,  ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφενσον,  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, και πλήθος άλλων.


Το 1993, η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου υπήρξε πολύ μεγάλη ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν: οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Θόδωρος Πάγκαλος, Στέφανος Μάνος,  Μιχάλης Παπακωνσταντίνου από το χώρο της πολιτικής, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως Γιάννης Κωστόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Λιβανός, Μιχάλης Περατικός, Γιάννης Λύρας, Κώστας Καρράς, Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης,  ο βιομήχανος Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος,  ο επιχειρηματίας Θεμιστοκλής Βώκος, και ο Θάνος Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Ανάμεσα στους φετινούς προσκεκλημένους της διαβόητης Λέσχης ήταν: η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην υπουργός των Η.Π.Α. Χένρι Κίσινγκερ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας και της Σουηδίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάγιο και Καρλ Μπιλτ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ, ο Γιόζεφ Ακερμαν (Deutsche Bank), η  Γαλλίδα υφυπουργός  Εξωτερικού Εμπορίου Φλερ Πελερέν, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της γαλλικής προεδρίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην διευθυντής της NSA Αλεξάντερ Κιθ, ο Ρόμπερτ Ζέλικ (Goldman Sachs), ο Μπρους Κατζ (Brookings Institution), ο Τσενγκ Λι (Brookings Institution), ο Κρεγκ Μούντι (Microsoft), ο Ράιντ Χόφμαν (Linkedln). οι Κινέζοι Λιου Χε (υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων) και Γιπίνγκ Χουάνγκ (καθηγητής οικονομικών) κ.α.

Από την Ελλάδα, στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης συμμετείχαν οι παρακάτω:

Γεώργιος Ζαννιάς, πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – Γκουρντέν, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόεδρος της Action Aid Hellas. Είναι το τρίτο μέλος της δυναστείας Μητσοτάκη που λαμβάνει μέρος σε συνάντηση της Λέσχης. Είχαν προηγηθεί ο πατέρας της το 1993 και η αδελφή της Ντόρα Μπακογιάννη  το 2003 και το 2009. Το 1998, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ίδρυσε την ActionAid Hellas (μια από τις αναρίθμητες ΜΚΟ με στόχο «την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας»), της οποίας διετέλεσε πρόεδρος το 2007, ενώ το 2003 έγινε μέλος του ΔΣ της ActionAid International.

Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του «Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ) και καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Τσούκαλης συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg τα έτη 1992, 2003, 2006 και 2009.

Θα πρέπει εδώ να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο ΕΛΙΑΜΕΠ, μιας και τουλάχιστον  τα μισά από τα μέλη του έχουν συμμετάσχει σε αρκετές από τις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg,  καθώς και σε άλλες συνεδριάσεις οργανώσεων που προωθούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ άρχισε να λειτουργεί από μέσα του 1980 ως ένα ανεξάρτητο (;) μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, με εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα, το οποίο λειτουργούσε άτυπα, στα πλαίσια ανεπίσημων συναντήσεων πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, πολιτικών, διπλωματών, δημοσιογράφων κα., που ασχολούνται με τις διεθνείς εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Αντικείμενο των ερευνών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος είναι «οι εξελίξεις στις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, στους τομείς της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των διατλαντικών σχέσεων που ενδιέφεραν άμεσα την Ελλάδα». 

Σύμφωνα με το ΕΛΙΑΜΕΠ τα προγράμματα αυτά «συνέβαλαν στην εδραίωση των δημοκρατιών της Ανατολικής, Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δημιουργία κοινωνίας των πολιτών, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σε θέματα κοινωνικοπολιτικά, ασφάλειας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».
Άλλα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, που έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι οι παρακάτω:

Βερέμης Θάνος. Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ. Υπήρξε διευθυντής (1988-1994) και πρόεδρος (1994-2000) του ΕΛΙΑΜΕΠ. Έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ανθελληνικές ιστορικές και φιλοτουρκικές θέσεις. Συμμετείχε,  ως ιστορικός συνεργάτης, στο κατάπτυστο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «1821», που προβλήθηκε στο κανάλι πριν μερικά χρόνια. Ο Βερέμης είχε τοποθετηθεί από τον Κωστάκη Καραμανλή  στη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) το 2006 και το 2008, όπου πρότεινε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, διοικητικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, επιχειρώντας να περάσει τις προαποφασισμένες πολιτικές της Μπολώνια, της Λισσαβώνας, κτλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτικού κόμματος «Δράση», που εκφράζει τον πλέον ακραίο φιλελευθερισμό, ενώ αρθρογραφεί εδώ και κάμποσα χρόνια στην αριστεροδεξιά συστημική εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (όπως σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΛΙΑΜΕΠ / Bilderberg). Συμμετείχε στις  συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1993   και  το 1999. 

Θεόδωρος Κουλουμπής. Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ. Τακτικός αρθρογράφος της «Καθημερινής».  Συμμετείχε στις συνεδριάσεις της  «Λέσχης Bilderberg» το 1995 και το 2009.  

Αλέξης Παπαχελάς. Γενικός Γραμματέας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Ο αμερικανοτραφής, πρώην αριστερός δημοσιογράφος Παπαχελάς ξεκίνησε την καριέρα του από την καρδιά του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη, ως ανταποκριτής για την εφημερίδα «Η Αυγή», για να περάσει αργότερα στις εφημερίδες «Η Καθημερινή» και «Το Βήμα». Εργάστηκε στο MEGAλο κανάλι του «εθνικού εργολάβου» Μπόμπολα, για να περάσει στη συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ του Αλαφούζου. Συμμετείχε στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» τα έτη 2002, 2008   και είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.  

Σε άρθρο του, πριν ένα περίπου χρόνο, στην «Καθημερινή», ο Παπαχελάς εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολιτικούς να βρουν τρόπους  ώστε το σύστημα να ξανακερδίσει τους «απελπισμένους» ψηφοφόρους. «…Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους «χαρίσει» σε κανέναν το αστικό πολιτικό σύστημαή  να τους αγνοήσει επικαλούμενο το χαμηλό τους επίπεδο ή τις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας…» έγραφε χαρακτηριστικά. 

Για τον Παπαχελά, γνήσιο εκφραστή της αμερικανικής γραμμής για τα ελληνικά πράγματα και ένθερμο υποστηρικτή των μνημονίων, «παραπλανημένοι» και «απελπισμένοι» είναι οι συμπατριώτες μας, οι οποίοι δεν δέχονται να οδηγηθούν σαν τα  «πρόβατα στη σφαγή» από τους νεοταξίτες δημίους τους και τολμούν να παρεκκλίνουν από την ψοφοδεξιά ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, να προσχωρούν σε «ακραία» πολιτικά σχήματα και να πιστεύουν σε οφθαλμοφανείς «θεωρίες συνωμοσίας». «Θεωρίες» κατά τον Παπαχελά και τους ομοίους  του και όχι ζοφερή πραγματικότητα. Σαν να μην υπάρχουν τα σκοτεινά οικονομικά λόμπι, οι λέσχες της Παγκόσμιας Τάξης (Bilderberg,  Τριμερής Επιτροπή,  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σιωνιστικά λόμπι), οι αδίστακτοι κεφαλαιοκράτες και τραπεζίτες, οι δισεκατομμυριούχοι πολιτικάντηδες και δικτατορίσκοι. 

Όλοι αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις για την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, που αποδομούν έθνη και κοινωνίες μέσω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, των «πορτοκαλί επαναστάσεων» και των εμφυλίων πολέμων χάριν της «δημοκρατίας», της «ισότητας», της «ειρήνης» της «συμφιλίωσης των λαών» και της «παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας των πολιτών». Όσοι τολμούν να αντιδράσουν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων αυτομάτως βαφτίζονται «φασίστες», «ναζιστές», «όργανα αποσταθεροποίησης», «λαϊκιστές», «αντιευρωπαϊστές», «ρατσιστές», «ξενοφοβικοί» κτλ.

Παναγής Βουρλούμης, Ταμίας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Πρώην Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ Α.Ε. Συμμετείχε στη  συνεδρίαση της«Λέσχης Bilderberg» το 2009   και είναι μέλος της Τριμερούς επιτροπής.  

Γεώργιος  Δαυίδ. Μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Πρόεδρος  Δ.Σ. των Coca Cola HBC και 3Ε.  Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ από το 1998.

Μίνως Ζομπανάκης, Μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Πρόεδρος GISE A.G. Συμμετείχε στη συνεδρίαση της «Λέσχης Bilderberg» το 1991.  

Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος. Μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Σύμβουλος Διοίκησης TΙΤΑΝ Α.Ε. Συμμετείχε  στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1993   και   το 2008.  

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε στην Ελένη Παπακωνσταντίνου, νομική σύμβουλο του ΕΛΙΑΜΕΠ. H Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου (1919-2010), ο οποίος χρημάτισε μεταξύ άλλων υπουργός Εξωτερικών  της ψοφοδεξιάς ΝΔ από το 1992 έως το 1993, και πρώτη ξαδέλφη του υπόδικου για τη λίστα Λαγκάρντ και πρώην υπουργού Οικονομίας του κλεφτοΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg τα έτη 2010, 2011 και 2012.  

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου μετείχε στη διοίκηση της «S&B» του Οδυσσέα Κυριακόπουλου ως νομικός, ειδικευμένη σε θέματα εμπορικού, εταιρικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Σημειωτέον ότι ο Κυριακόπουλος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg τα έτη 2009 και 2013.

Στο «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής», η Ελένη Παπακωνσταντίνου είχε άμεση συνεργασία με γνωστά πρόσωπα που προωθούν δράσεις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πρωτοβουλίες και επιλογές του  Τζέφρυ Παπανδρέου, ειδικά σε θέματα Παιδείας και  Εξωτερικής Πολιτικής.

Η αδελφή της, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, είναι και αυτή νομικός. Σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Ρωσσώνης, πολιτικός μηχανικός και αντιπρόσωπος ιταλικών οπλικών συστημάτων, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ο οποίος δεν «έχανε» κανένα διαγωνισμό για προμήθεια όπλων του Πολεμικού Ναυτικού. «Ήταν τόση η δύναμή του, που όποια εταιρία εκπροσωπούσε, είτε κέρδιζε τον διαγωνισμό για την προμήθεια, είτε αυτός δεν ολοκληρωνόταν, δηλαδή επί της ουσίας δεν έχανε ποτέ» είπε για τον Ρωσσώνη αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούσε σε θέση που σχετίζονταν με την προμήθεια οπλικών συστημάτων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Να θυμηθούμε ότι τα ονόματα των αδελφών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, καθώς και των συζύγων τους Σίμου Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, είχαν αφαιρεθεί από την λίστα Λαγκαρντ! 

Όλα αυτά βεβαίως αποτελούν ψιλά γράμματα  για τους αφελείς εκείνους που αναρωτιούνται γιατί οι κομματικές συμμορίες του κλεπτοκρατικού τόξου δεν προχωρούν στη διερεύνηση των ονομάτων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ, αν και έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Ανάμεσα στην αναρίθμητη λίστα Ελλήνων και ξένων χορηγών του ΕΛΙΑΜΕΠ υπάρχουν μεγάλες τράπεζες, μεγάλες πολυεθνικές (Κόκα Κόλα, Ιντρακόμ κτλ), Ινστιτούτα και Ιδρύματα, ΜΚΟ, το ΝΑΤΟ, κτλ.

Ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο γνωστός διεθνής αρχι-τοκογλύφος George Soros με χορηγίες που προέρχονται από πολλά και διαφορετικά ιδρύματα.


Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει φιλοξενήσει στις διάφορες εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς,  ακαδημαϊκούς,  δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματούχους  από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, γνωστούς για την υποστήριξή τους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκοσμιοποίηση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικούς: Ο αρθρογράφος  των New York Times σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τόμας Φρίντμαν, υποστηρικτής της διεξαγωγής πολέμου στο Ιράκ (3 Ιουνίου του 2001). 

Ο Τζον Νεγκροπόντε, πρώην Πρέσβης των Η.Π.Α. στα Ηνωμένα Έθνη (6 Ιουνίου του 2002). Ο Μπρους Τζάκσον, πρόεδρος του προγράμματος Project on Transitional Democracies (POTD), πρώην αντιπρόεδρος  του τμήματος οπλικών συστημάτων της Lockheed Martin, πρώην ανώτατο στέλεχος της Lehman Brothers κλπ. (3 Ιουνίου του 2005). Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν (16 Φεβρουαρίου του 2012), κ.α.

Έλληνες που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg (αναγράφονται μέσα σε παρένθεση τα έτη κατά τα οποία συμμετείχαν και δίπλα αναγράφεται η ιδιότητα που κατείχαν κατά την χρονική περίοδο της συνεδρίασης):

· Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Ανδριανόπουλος, Ανδρέας (1988). Δήμαρχος Πειραιά.

· Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

· Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.

· Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.

· Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Μέλος του ΣΕΒ, συνιδρυτής και πρόεδρος στήν V+O Communication (ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).

· Βερέμης Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας,
Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής»).

· Βλάχου Ελένη (1980). Αρθρογράφος της Καθημερινής.

· Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.

· Γιαννίτσης Αναστάσιος (2012). Καθηγητής
Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρώην υπουργός Εξωτερικών.

· Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (ο Δαυίδ είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)

· Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.

· Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Ζαΐμης Ανδρέας (1978). Βουλευτής Ν.Δ.

· Ζαννιάς Γεώργιος. Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

· Ζομπανάκης, Μίνως (1991). Ιδρυτής και πρόεδρος της GISE AG. Οικονομολόγος.

· Κανελλόπουλος Άγγελος (1984). Αντιπρόεδρος της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

· Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).

· Καρράς Κωνσταντίνος (1979, 1980 έως το 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.

· Κατσέλη Λούκα (1984). Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

· Καφίρης Βασίλης (1985). Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

· Κοντογεώργης Γεώργιος (1978). Βουλευτής Ν.Δ. Υπουργός άνευ xαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα επί των σχέσεων μετά των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

· Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

· Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.

· Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009, 2013). Πρόεδρος και μέλος του συμβουλίου των θυγατρικών εταιριών τού S&B Group. Ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις.

· Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως.

· Λαμπρίας Παναγιώτης (1981). Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, πρώην υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

· Λιβανός Γεώργιος (1982, 1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.

· Λύρας Ιωάννης (1993). Εφοπλιστής.

· Μάνος Στέφανος (1986, 1993, 2001). Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπουργός Οικονομικών και πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.

· Μητσοτάκη Αλεξάνδρα (2014). Πρόεδρος της Action Aid Hellas

· Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.

· Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.

· Μπέκετ Μαρία (1982). Πολιτική ακτιβίστρια και οικολόγος.

· Πάγκαλος Θεόδωρος (1988, 1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπουργός Εξωτερικών.

· Παλαιοκρασσάς Γιάννης (1983). Βουλευτής της Ν.Δ.

· Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.

· Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.

· Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011, 2012). Υπουργός Οικονομίας.

· Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.

· Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1989, 1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.

· Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ.

· Παπαντωνίου Γιάννος (1987). Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

· Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009, 2013). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή. Διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

· Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.

· Πεσματζόγλου Γιάγκος (1975). Πρόεδρος της επιτροπής ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. (ο Πεσματζόγλου ήταν ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg).

· Σαμαράς Αντώνης (1992). Πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

· Σκούλλος Μιχάλης (1989). Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος.

· Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας  ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).

· Τσούκαλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής).

· Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.

· Χατζηελευθεριάδης Γρηγόρης (1993). Εφοπλιστής.

· Χριστοδούλου Ευθύμιος (1990, 1991). Τραπεζίτης. Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Παύλος Γκάστης
αναδημοσίευση από Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου