" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ύποπτο δημοσίευμα με οσμή τρομοκρατίας στο «Έθνος» του Μπόμπολα

Ύποπτο δημοσίευμα με οσμή τρομοκρατίας στο «Έθνος» του Μπόμπολα

Για άλλη μία φορά το «Έθνος» του Μπόμπολα βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας, σχετικά με ένα δημοσίευμα του. Οι γνωστοί υβριστές της Χρυσής Αυγής, Μαρία Ψαρά και Λευτέρης Μπιντέλας, που διαπιστωμένα έχουν σχέσεις με κυκλώματα εντός της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών (γεγονός που πιστοποιείται από το ότι είναι οι μόνιμοι αποδέκτες του παρανόμως διαρρεύσαντος ανακριτικού υλικού), έγραψαν ένα δημοσίευμα με τίτλο «Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται η καταδίωξη του γνωστού τρομοκράτη που αφέθηκε ελεύθερος προσφάτως από το δίδυμο της συμφοράς Δένδια – Αθανασίου.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και ενώ προσπαθούσαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αυτός τους αντελήφθη και χάθηκε μέσα στα πολυδαίδαλα στενά του Παλαιού Φαλήρου. Στο δημοσίευμα αναφέρονταν ακόμα και οι αλλαγές στην εμφάνιση του γνωστού τρομοκράτη. Η αστυνομία διέψευσε το δημοσίευμα, με μία λιτή ανακοίνωση που έλεγε ότι «τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο “Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!”, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Προφανώς το περιστατικό είτε συνέβη, είτε δεν συνέβη. Είτε δηλαδή η ανακοίνωση της αστυνομίας απηχεί την αλήθεια, είτε το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι αληθές, έστω και χονδροειδώς σε περίπτωση που δεν συμφωνούν όλες οι λεπτομέρειες. Ας εξετάσουμε ξεχωριστά τις δύο αυτές περιπτώσεις, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Μαρία Σπυράκη της ΝΔ είχε αποκρύψει (καθ’ ομολογία της) είδηση, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ.

Ας πάρουμε πρώτα την περίπτωση που το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι ακριβές, δηλαδή όντως οι αστυνομικοί βρέθηκαν ενώπιον του γνωστού τρομοκράτη και τον έχασαν. Σε αυτή την περίπτωση λόγοι δημοσίου συμφέροντος θα επέβαλλαν οι Ψαρά και Μπιντέλας να το «βουλώσουν», προκειμένου να μην προειδοποιήσουν τον τρομοκράτη για το γεγονός ότι η αστυνομία βρίσκεται στο κατόπι του. Να το «βουλώσουν» για την ελάχιστη πιθανότητα ο Ξηρός να μην είχε καταλάβει την παρακολούθηση, αλλά να χάθηκε κατά «τύχη». Αυτοί, όμως, επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν την όλη ιστορία, γεγονός που ρίχνει μία σκιά πως ίσως θέλανε να προειδοποιήσουν τον τρομοκράτη. Η ιδεολογική τους τοποθέτηση αυτό δείχνει και ακόμα και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο (μακριά από εμάς οι αστήρικτες μομφές) εν τέλει αυτό έκαναν ουσιαστικά.

Ας πάρουμε τώρα την άλλη περίπτωση, ότι δηλαδή η ανακοίνωση της αστυνομίας απηχεί την αλήθεια και ουδέποτε ήρθαν οι αστυνομικοί τόσο κοντά στον Χριστόδουλο Ξηρό. Τότε έχουμε να κάνουμε με ένα ψευδές δημοσίευμα (δεν θα είναι η πρώτη φορά για το «Έθνος»…), το οποίο συντάχθηκε κατόπιν σκοπιμότητας. Η ανάλυση της σκοπιμότητας αυτής είναι διττή, αφού μπορούμε να σκεφτούμε τόσο την προσπάθεια αποφυγής χτυπήματος ή για προειδοποίηση. Είτε δηλαδή υπάρχουν οι πληροφορίες για επερχόμενο κτύπημα και το δημοσίευμα σκοπεί στην αναβολή του χτυπήματος, είτε το χτύπημα είναι αναπόφευκτο και το δημοσίευμα είναι προεξαγγελτικό του κτυπήματος.

Ένα άλλο «περίεργο» περιστατικό που ίσως συνδέεται με το εν λόγω δημοσίευμα είναι ότι σήμερα ήταν να ληφθεί η απόφαση για την μεταβολή των όρων κράτησης του Σάββα Ξηρού, αλλά ανεβλήθη. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος κατά συρροή δολοφόνος και τρομοκράτης να τεθεί κατ’ οίκον περιορισμό, αντί να κρατείται στις φυλακές.

 Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου