" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ !


Εκεί που χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές, από κάθε άκρη της Πατρίδας μας συρρέουν κάθε χρόνο, στο μνημείο των Θερμοπυλών και στο άγαλμα του Λεωνίδα, για να τιμήσουν τους αρχαίους προγόνους μαχητές που θυσιάστηκαν για να αποτρέψουν τον ασιατικό κίνδυνο, εκεί σε λίγο καιρό θα έχουν στηθεί ωραιότατα κάγκελα και η είσοδος θα είναι τσουχτερή.

Μετά την υπόθεση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων στη δημοσιότητα έρχεται ακόμη ένας χώρος ιστορικής σημασίας και μνήμης, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί με τη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού την ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών. 
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα εκτάσεις και οικήματα που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com) στην Ενότητα – Χαρτοφυλάκιο – Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται (στη δεύτερη σελίδα) πως η αυξανόμενη ζήτηση για εμπειρίες πραγματικής υγείας και τρόπου ζωής βασιζόμενες σε φυσικές μεταλλικές και γεωθερμικές πηγές δημιούργησε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μετατραπεί σε έναν διεθνή προορισμό ευεξίας. 

Αναλυτικότερα θα βρει στοιχεία για την Ιαματική Πηγή Υπάτης (στη Φθιώτιδα), Καμένων Βούρλων, Κονιαβίτη και Θερμοπυλών.( http://www.hradf.com/el/portfolio/thermal-springs)

Οσον αφορά τις Θερμοπύλες, περιγράφεται πως βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο Νομό Φθιώτιδας. Πλησίον της Λαμίας (15 χλμ.) και σε απόσταση 185 χλμ. από την Αθήνα. Με σύντομη ιστορία – περιγραφή όπου ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για τους αρχαίους χρόνους, καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.Χ. 
Το ΤΑΙΠΕΔ «φροντίζει» και για την εντρύφηση στην πλούσια ελληνική μυθολογία αφού εκεί ο Ηφαιστος, ύστερα από αίτηση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Επειδή όμως πρέπει να πουληθεί η γη, για να πάρουν οι δανειστές τους τόκους τους πίσω, προβάλλεται το συγκρότημα που περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία, ένα κτήριο όπου στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 μ2. 
Η αναφορά συμπληρώνεται με στοιχεία για τη θερμοκρασία και τα χαρακτηριστικά των πηγών (40 °C υπερθερμασμένο Cl – Na – Ca – Κ – Β – Br – HS – μεταλλικό – υπότονο. Ιαματικές Πηγές.
 Συνιστώνται για θεραπεία ρευματισμών, γυναικολογικών και περιφερειακών νευρολογικών ασθενειών).

Θα μπορούσε να είναι… ανέκδοτο, ωστόσο αυτή είναι η παρουσίαση της δημόσιας περιουσίας που (ξε)πουλά το ΤΑΙΠΕΔ, με λεπτομέρειες και ενδιαφέροντα στοιχεία για όποιον βρεθεί να προσφέρει τα περισσότερα…

Πόση ξεφτίλα μπορείς να αντέξεις ακόμη μωρέ Έλληνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου