" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: «ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!


verolino-o-oikos-tou-enos-tha-anoiksei-tis-pyles-tou-to-2018

Ένα από τα βασικά που θέλει να επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση στον χριστιανικό κόσμο (στον μουσουλμανικό δεν μπορεί και στο Ισραήλ δεν θέλει…), είναι και η λεγόμενη «Πανθρησκεία».

Και η αρχή γίνεται από το Βερολίνο. 

Πληροφορούμεθα, λοιπόν, ότι άρχισαν αυτές τις μέρες οι εργασίες κατασκευής ενός νέου ναού, με την ονομασία «Οίκος του Ενός» (στην πραγματικότητα του… κανενός), οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, με κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ, που θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από «δωρεές».

Θα πρόκειται για έναν κοινό ναό προσευχής για εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, για τους πιστούς, δηλαδή, των τριών μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών, που δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, αλλά τρεις διαφορετικούς χώρους προσευχής –έναν για τους πιστούς της καθεμιάς θρησκείας-, οι οποίοι θα ενώνονται με θολωτό διάδρομο δύο επιπέδων, που θα χρησιμεύει για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων (για το «ολοκαύτωμα» κ.λπ.).

Εμπνευστής του σχεδίου είναι η οργάνωση «Ο Οίκος Προσευχής και Μαθητείας της Petriplatz του Βερολίνου», στην οποία συμμετέχουν η Εβραϊκή Κοινότητα του Βερολίνου (λείπει ο «Μάρτης»;), το εκκλησιαστικό κολέγιο Αβραάμ Γκάιγκερ του Πότσδαμ, το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και η Οργάνωση St. Petri-St. Marien της γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Οι χρηματοδότες δεν αποκαλύπτονται, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιοι θα είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου