" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέα μέτρα σοκ 3 δισ. ευρώ έρχονται μετά τις εκλογές από την αδίστακτη κυβέρνηση

Νέα μέτρα σοκ 3 δισ. ευρώ έρχονται μετά τις εκλογές από την αδίστακτη κυβέρνηση

Όσο κι αν θέλει να θολώσει τα νερά η κυβέρνηση, με την δοκιμασμένη μέθοδο της παροχολογίας λίγο πριν τις εκλογές, εν τούτοις η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Η όλη ιστορία θυμίζει το τυρί με την φάκα, όπου οι προεκλογικές παροχές είναι το τυρί. Η φάκα, όμως, αφορά τα μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές και αυτό φυσικά γίνεται για ευνόητους λόγους.

Το μεγαλύτερο μέρος των δυσβάσταχτων μέτρων αναμένεται να σηκώσει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ακόμη, μεγάλες περικοπές δαπανών αναμένονται στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, ενώ μεγάλο «ψαλίδι» θα πέσει και πάλι στο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών. Αύξηση θα υπάρξει στον ΦΠΑ αλλά και στον φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, των ποτών και των τσιγάρων.

Και μόνο το γεγονός ότι στα τέσσερα σημαντικότερα υπουργεία, το έργο των οποίων αφορά κυριολεκτικά την ζωή όλων των Ελλήνων, αναμένεται άγριο «τσεκούρωμα» δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το τι πρόκειται να πράξει εναντίον του Ελληνικού Λαού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με δεδομένο ότι η Χώρα πρέπει να πετύχει πλεόνασμα τεραστίου μεγέθους για να μην έρθουν νέα μέτρα καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι η επιβολή τους αποτελεί μονόδρομο.    

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι το μνημόνιο μοιάζει με την κινούμενη άμμο: Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ΄αυτήν τόσο πιο πολύ βουλιάζεις. Επομένως, οι οποιεσδήποτε προπαγανδιστικές κορώνες της κυβέρνησης για «πρωτογενές πλεόνασμα», «φως στο τούνελ», «βγήκαμε στις αγορές» δεν αποτελούν τίποτε άλλο από συνειδητά ψέματα προκειμένου να ξεγελάσουν τον κόσμο ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι λοιποί «εταίροι πλήρους ευθύνης» συνεχίζουν δίχως την παραμικρή τύψη και ενοχή την επιχείρηση εξόντωσης του Ελληνικού Λαού προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων. Αυτούς τους αδίστακτους υπηρέτες των ξένων κέντρων εξουσίας ας τους «εξοντώσουν», λοιπόν, πολιτικά και οι Έλληνες με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου. 19 και σήμερα....


Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου