" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑΛΕ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ!!! ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ;;;


Ασυμβίβαστη θεωρεί την ορθόδοξη πίστη με την ιδιότητα του τέκτονα η Ιερά Σύνοδος που με σημερινή της ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως καταδικάζει τον τεκτονισμό σημειώνοντας πως κανείς κληρικός δεν υπήρξε ποτέ μέλος οποιασδήποτε τεκτονικής στοάς.

«Κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει Εγκύκλιο, δια της οποίας θα ανανεώνεται η διαβεβαίωση της Ιεράς Συνόδου προς το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς» σημειώνεται στο συνοδικό ανακοινωθέν.

Συμπληρώνεται δε πως «Με αυτό τον τρόπο η Ιερά Σύνοδος εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό και θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος».

Το τελευταίο διάστημα είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες κληρικών που συμμετείχαν σε συνεστιάσεις οι οποίες έφεραν χαρακτηριστικά τεκτονικών ομάδων προκαλώντας ποικίλα σχόλια.


Πηγή: dogma
στόχος 


Διαβάστε : 

 Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τιμηθεί με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου