" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ακόμη μια ανακοίνωση – ανέκδοτο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Λ.Σ. – ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Ακόμη μια ανακοίνωση – ανέκδοτο  από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και το θάνατο μέχρι στιγμής 2 ανθρώπων (ενός παιδιού και μιας γυναίκας 38 ετών) ενώ αγνοούνται ακόμη 10 άτομα.
Σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση σχεδόν 300 λέξεων (υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση για την δολοφονία των δύο παιδιών της Χρυσής Αυγής ήταν 34 όλες και όλες λέξεις) ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια σύγκρουση με τη λογική για άλλη μια φορά υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες των λαθρομεταναστών που επέζησαν του ναυαγίου αδιαφορώντας για την απάντηση του ΛΣ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση αυτή ανέκδοτο υιοθετεί πλήρως και τους ισχυρισμούς του απίθανου Λετονού επίτροπου Μούιζνιεκς για τάχα κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών.

Πριν παραθέσουμε ολόκληρη την ανακοίνωση - ανέκδοτο του ΣΥΡΙΖΑ (ειδικεύεται σε αστείες ανακοινώσεις σε ότι αφορά την λαθρομετανάστευση) δείτε κάποιες σειρές της ανακοίνωσης στις οποίες επιχειρείται η παραποίηση της πραγματικότητας και το ύποπτο παιχνίδι της υφέρπουσας προπαγάνδας που επαγγέλλεται το κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ευθύνονται οι παράνομες πρακτικές αποτροπής εισόδου προσφύγων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για την εφαρμογή των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαίρονταν προ ημερών στη Βουλή»

Προσέξτε πως επιχειρεί στις γραμμές αυτές να περάσει υποσυνείδητα την προπαγάνδα  του: «Παράνομες πρακτικές αποτροπής εισόδου προσφύγων». Δηλαδή η είσοδος των λαθρομεταναστών δεν χαρακτηρίζεται ως παράνομη άρα είναι νόμιμη και παράνομη είναι η αυτονόητη αντίδραση του κράτους όταν παραβιάζονται τα σύνορά του!

Και φυσικά κουβέντα για την Τουρκία  και τις τουρκικές αρχές οι οποίες συνεργάζονται αποδεδειγμένα με τους λαθρέμπορους. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν. Ούτε το στοιχειώδες δηλαδή να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Το παραλείπουν εντελώς.
Έτσι ο μόνος που ευθύνεται είναι οι ελληνικές αρχές! 
Αυτή είναι η λογική ΣΥΡΙΖΑ.


Σε άλλο σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως του ισχυρισμούς των λαθρομεταναστών ότι τάχα το ΛΣ ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους προς την Τουρκία! Ακόμη και έτσι να είναι –που δεν είναι- αλλά ακόμη και αν το δεχθούμε για αυτό είναι κατηγορία;
Έχει δεσμευθεί η Ελλάδα ότι πρέπει να φέρνει τους λαθρομετανάστες στα ελληνικά παράλια; Δηλαδή τα τουρκικά παράλια τι ακριβώς έχουν και δεν πρέπει κανείς να πάει εκεί;
Διαβάστε τώρα και μέρος της  περιγραφής του συντάκτη της απαράδεκτης και αστείας συνάμα αυτής ανακοίνωσης ο οποίος παρουσιάζει τους άνδρες του ΛΣ ως αναίσθητους εγκληματίες:
«Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες φώναζαν για βοήθεια, καθώς στο πλοιάριο υπήρχαν πολλά παιδιά. Οι κραυγές τους δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση. Τι άλλο είναι, όμως, ένα κυνικό έγκλημα
Δηλαδή φώναζαν αυτοί που είχαν θέσει πρώτα και κύρια οι ίδιοι τα παιδιά τους σε κίνδυνο με το να βάλουν σε ένα πλοιάριο το οποίο ήξεραν ότι θα βυθιστεί (αυτή είναι η πρακτική τους άλλωστε) αλλά έφταιγαν τάχα οι Λιμενικοί που άκουγαν τις φωνές ατάραχοι!

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης – ανέκδοτο ο συντάκτης της ανακοίνωσης θεωρεί ότι ο ΄Εβρος είναι νησί του Αιγοίου.
 «Τον Μάιο του 2013, και πάλι στη Λέρο, οικογένειες σύριων ξεκληρίστηκαν και ανήλικα παιδιά οδηγήθηκαν στο θάνατο. Σύμφωνα με αλλεπάλληλες μαρτυρίες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών, ανάλογα περιστατικά αποτελούν ρουτίνα στον Έβρο»
Εδώ εννοεί στη Λέρο ότι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν προς τα τουρκικά παράλια από το ΛΣ και συνεχίζει λέγοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και στον Έβρο! Ας πει κάποιος στον περίφημο αυτό συντάκτη ότι στον Έβρο δεν επιχειρεί το ΛΣ και ότι υπάρχει φράκτης.

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με το ανέκδοτο αυτό που λέγεται ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση. 


 Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι το κόμμα αυτό θέλει και να κυβερνήσει τη χώρα. Δυστυχώς.

«Ο πνιγμός 12 γυναικών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Φαρμακονήσι της Λέρου αναδεικνύει ένα ακόμα τραγικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής που κοστίζει ζωές. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων σε κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν, εν μέσω θαλασσοταραχής συνέβη το μοιραίο συμβάν. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες φώναζαν για βοήθεια, καθώς στο πλοιάριο υπήρχαν πολλά παιδιά. Οι κραυγές τους δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση. Τι άλλο είναι, όμως, ένα κυνικό έγκλημα;» τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ευθύνονται οι παράνομες πρακτικές αποτροπής εισόδου προσφύγων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για την εφαρμογή των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαίρονταν προ ημερών στη Βουλή. Οι πρακτικές αυτές προκάλεσαν μόλις προ ημερών παρέμβαση του ευρωπαίου επιτρόπου Μούιζνιεκς και υποχρέωσαν τους υπουργούς κ.κ. Δένδια και Βαρβιτσιώτη να παραδεχτούν έστω το πρόβλημα. Σήμερα αυτό δεν αρκεί. Αυτό που συνέβη στο Φαρμακονήσι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό: Τον Μάιο του 2013, και πάλι στη Λέρο, οικογένειες σύριων ξεκληρίστηκαν και ανήλικα παιδιά οδηγήθηκαν στο θάνατο. Σύμφωνα με αλλεπάλληλες μαρτυρίες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών, ανάλογα περιστατικά αποτελούν ρουτίνα στον Έβρο, και μόνο από τύχη δεν έχουν χαθεί κι άλλες ζωές».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από το υπουργείο Ναυτιλίας «την άμεση ανάκληση των εντολών αποτροπής και ρυμούλκησης των πλοιαρίων προσφύγων στις τουρκικές ακτές».
«Η τραγωδία στη Λέρο, λίγους μόλις μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάλαιρο, είναι αφορμή να το επαναλάβουμε: είναι απολύτως επείγουσα μια ριζικά διαφορετική πολιτική υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, στον αντίποδα του Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση και της Ευρώπης- Φρούριο. Είναι επείγουσα, πριν τα νερά των ελληνικών νησιών και του Έβρου μετατραπούν σε απέραντο νεκροταφείο» καταλήγει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου