" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΑΣ (ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ… ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΩΝ) ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ!


kollas_diamartiria

Σίγουρα, στους νεότερους το όνομα «Κολλάς» δε λέει τίποτα. Οι παλαιότεροι όμως τον θυμούνται πολύ καλά. Ήταν ο σκληρός αρχισυνδικαλιστής του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ στην παλιά ΕΑΣ, του οργανισμού των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, που μαζί με τον επίσης αρχισυνδικαλιστή Σταμούλη (εξ’ ου και το «Σταμουλοκολλάδες» της εποχής), ξεσήκωσαν τους οδηγούς κατά της ιδιωτικοποίησης που επιχείρησε ο Μητσοτάκης το 1992. Μάλιστα, θεωρείται ότι οι συνεχείς, πολύμηνες και πάντα επεισοδιακές κινητοποιήσεις του συγκεκριμένου σωματείου (με θλιβερό αποκορύφωμα το ξεγύμνωμα λεωφορειούχων στο κέντρο της Αθήνας), που είχαν βυθίσει την Αθήνα στο χάος, ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ε, λοιπόν, ακόμα κι αυτός ο άνθρωπος-σύμβολο του πιο σκληρού ΠΑΣΟΚ τακτοποιήθηκε επί Αντωνάκη Σαμαρά, ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών για την υγιεινή των λεωφορείων. Μάλιστα, ο διορισμός του (στον οποίο περιγράφεται ως «άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία» – στα… ξεβρακώματα!) έγινε από έναν άνθρωπο των Μητσοτάκηδων, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ, Γιάννη Οικονόµου, ο οποίος ήταν στέλεχος του κόμματος της Ντόρας!
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου