" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Βορείων Προαστίων» ο μέσος συριζαίος: Δεν το λέμε εμείς… Μόνοι τους το λένε

1950 ευρώ το μέσο εισόδημα ενός συριζαίου!
Όταν μία έρευνα για το προφίλ του μέσου μέλους ενός κόμματος διεξάγεται στο συνέδριο του κόμματος, τότε μπορούμε να πούμε ότι θα είναι τουλάχιστον αξιόπιστη, αν όχι ακριβής. Όταν η έρευνα αυτή διεξάγεται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που προσπαθεί να διαφημιστεί ως «φιλολαϊκό», τότε θα περίμενε κανείς το μέσο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κομμάτι του λαού, ένας λαϊκός άνθρωπος.
Όμως, φευ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος συριζαίος έχει εισόδημα 1950 ευρώ και πάνω, επιβεβαιώνοντας έτσι τους χαρακτηρισμούς «κομμουνιστές βορείων προαστίων» και «αμερικανοκομμουνιστές» που τους αποδίδουν ορισμένοι… κακεντρεχείς. Αυτό, βεβαίως, συνάδει με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν έχουν καμία απήχηση στην πραγματική λαϊκή βάση, παρά μόνο σε όσους από την άνεση του τζακούζι τους διαβάζουν Μαρξ και αμπελοφιλοσοφούν.
Και το λέμε αυτό, επειδή όλοι αυτοί δήθεν κόπτονται για τους εργαζόμενους, αλλά δεν έχουν καμία επαφή με τον πραγματικό εργαζόμενο που έχει δει τον μισθό του να μειώνεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό και ακολούθως να εξανεμίζεται από την υπερφορολόγηση. Ένα άλλο σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η έρευνα και αποκαλύπτει τους συριζαίους είναι ότι ο μέσος συριζαίος ανήκει στην «γενιά του Πολυτεχνείου», όντας πάνω από 55 ετών, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την εκπροσώπηση της νεολαίας, από έναν γηράσκων κομματικό μηχανισμό.
Το τρίτο σημαντικό σημείο της έρευνας είναι η θέση στον πολιτικό χάρτη που κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις απόψεις των συριζαίων. Φαντασιώνονται, λοιπόν, οι συριζαίοι της Εκάλης με το μέσο εισόδημα στα 1950 ευρώ ότι είναι αριστεροί. Βαθμολογούν τον εαυτό τους κατά μέσο όρο στο 1,9, αν το πλήρως αριστερά είναι το ένα και το πλήρως δεξιά είναι το 10, ενώ θεωρούν ότι έχουν κάνει και συμβιβασμό βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2,1, ενώ το ΚΚΕ το τοποθετούν κοντά στο κέντρο, δίνοντας του 3,5. Συνεπώς ο μέσος συριζαίος θεωρεί εαυτό ακροαριστερό και πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν θεωρούν εαυτούς πιο «αριστερούς» από την παρακρατική αριστερά των τρομοκρατών.
Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς με τις παλινωδίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Από ότι έδειξε η έρευνα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που ζουν ανέτως και προσπαθούν να αφουγκραστούν τον παλμό του Λαού, ματαίως όμως αφού απέχουν από αυτόν πολλές συνοικίες… βόρεια. Απολύτως λογικά οπότε τα σημάδια της παρακμής και ακόμα πιο λογικές οι κωλοτούμπες, σε ένα κόμμα των «λιγουριών της εξουσίας», αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους της «γενιάς του Πολυτεχνείου», με την χειρότερη έννοια αυτής, αφού δεν μιλάμε για βιοπαλαιστές, αλλά για συνδικαλιστές και λοιπούς κρατικοδίαιτους

χρυσή αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου