" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πανικόβλητο το καθεστώς στήνει σκηνικό ανωμαλίας για να σωθεί - Νέα σκευωρία, αφού κατέπεσε η παλιά!

Η καθημερινή εφημερίδα Kontra news αποκάλυψε σήμερα τους πραγματικούς λόγους της νέας «Χρυσαυγειάδας», καθώς και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής.
Στήνουν σκηνικό ανωμαλίας για να σωθούν - Πανικόβλητο το πολιτικό κατεστημένο παίζει το τελευταίο του χαρτί
Είναι αποφασισμένο να τα παίξει όλα το πολιτικό κατεστημένο. Βλέποντας το έδαφος να… φεύγει κάτω από τα πόδια του, όπως δείχνουν οι φανερές, προπάντων δε οι μυστικές δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας δεν διστάζει να ανασύρει, μαζί με τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και το «χαρτί» της πολιτικής αποσταθεροποίησης αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Χρησιμοποιείται, μάλιστα, η «έγκριτη» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, προκειμένου να καλλιεργηθεί το έδαφος για το νέο γύρο «Χρυσαυγειάδας», όπως εύστοχα τη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, με πολύ πιο σκληρό περιεχόμενο.
Βλέποντας ότι η μέχρι τώρα προσπάθεια ποινικής εμπλοκής της "νεοναζιστικής οργάνωσης" δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά αντίθετα προκάλεσε περαιτέρω άνοδό της, το πανικόβλητο σύστημα επιστρατεύει και το τελευταίο όπλο. Ετοιμάζονται -και το προαναγγέλλουν- να επεκτείνουν το κατηγορητήριο, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και την κατηγορία (άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα) για «προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».
Με βάση μάλιστα αυτό, επαναφέρεται η συζήτηση για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του κόμματος, παρότι το σύνολο του νομικού κόσμου συνομολογούν ότι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα.
Μπροστά στον πανικό από τη διαγραφόμενη συντριβή παρακάμπτονται οι πιο συνετές φωνές στο εσωτερικό του κυβερνητικού συγκροτήματος, που εκφράζουν προβληματισμό κατά πόσο μια ποινική διαδικασία χωρίς επαρκή νομική τεκμηρίωση αλλά και χωρίς την αίσθηση μιας αμερόληπτης διαδικασίας.
Πώς, σε μια τέτοια περίπτωση, θα αντιδράσει η κοινή γνώμη, όταν η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως κάθε άλλο παρά ανακόπηκε η δυναμική της περιώνυμης οργάνωσης; Τι θα σημαίνει, επίσης, η διαγραφόμενη προσθήκη και άλλων εν ενεργεία βουλευτών της στον κατάλογο των υπό κατηγορία ή και προφυλακισμένων, σε σχέση και με την ίδια την Κοινοβουλευτική λειτουργία;
Ακόμη πιο δύσκολο και αβέβαιο είναι το τοπίο στο πιθανό ενδεχόμενο να επιδιωχθεί και η απαγόρευση λειτουργίας του κόμματος, παρά το ομολογούμενο θεσμικό κενό, ενώ φαίνεται να αδιαφορούν οι κυβερνώντες και για το ότι έτσι εκτίθεται και η δικαστική λειτουργία, αφού εμφανίζεται να ακολουθεί τις επιθυμίες της εκτελεστικής εξουσίας.
Όλα αυτά συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία στην ουσιαστική υπόστασή της, γι’ αυτό και εγείρουν ενστάσεις ή και ανοιχτές αντιρρήσεις, όπως προαναφέρθηκε. Το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, όμως, βάζει πάνω απ’ όλα την Επιβίωσή του, γι’ αυτό και, πέρα από την ποινικοποίηση, επαναφέρει τη «στρατηγική της έντασης» και την κινδυνολογία… περί δραχμής, ενώ παράλληλα προσπαθεί απεγνωσμένα να… στήσει αναχώματα μέσω της περίφημης «κίνησης των 58».
Στην στήλη "Παραδικαστικά" ο Ειδήμων επισημαίνει:
Είπαμε εδώ θα τα μαθαίνετε πρώτοι: οι ανακριτικές αρχές, που λένε και οι διαπρεπείς δημοσιογράφοι, δηλαδή οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, θεωρούν ότι αυξάνονται οι ενδείξεις ότι τα μέλη του πολιτικού σχηματισμού, ουσιαστικά είχαν στόχο την... κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ότι δηλαδή ο στόχος ουσιαστικά ήταν αυτός και γι' αυτό υπήρχε η στρατιωτική δομή και οργάνωση, γι' αυτό και οι πύρινοι λόγοι κατά του κοινοβουλευτισμού, γι' αυτό και η στόχευση κατά του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος.
Σκέφτονται δηλαδή εκεί στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, στα οποία να ξέρετε δεν φτάνουν οι σκέψεις του... Μεγάρου Μαξίμου ή της Κατεχάκη, να επεκτείνουν τη δίωξη και για το σοβαρό κακούργημα της «προπαρασκευαστικής πράξης της κατάλυσης δημοκρατικού πολιτεύματος».
Γιατί αυτό; Σας έχω όλες τις απαντήσεις. Αφενός δεν επαρκούν στα στοιχεία για να δέσουν την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, άλλωστε είδαν πως δημοσκοπικά δεν βγήκε η επικοινωνιακή καταιγίδα του Σεπτέμβρη και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυξήθηκαν και πάλι. Αφετέρου ο στόχος πλέον είναι να μην μπορέσει το κόμμα να κατέβει στις εκλογές.
Μπορείς να τους το απαγορεύσεις; Άμεσα όχι και δύσκολα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μπορεί όμως -εδώ να δώσετε προσοχή- ο Άρειος Πάγος όταν κληθεί να ανακηρύξει συνδυασμούς στις δημοτικές και τις Ευρωεκλογές, να μην το κάνει με το σκεπτικό πως πρόκειται για κόμμα που προσπαθεί να διαταράξει το πολίτευμα. Φαντάζομαι πως είμαι σαφής.
Για να το κάνω όμως πενηνταράκια, όλα αυτά είναι εικασίες. Γιατί αυτό θέλουν κάποιες ψυχές, αλλά δεν κόβω το λαιμό μου ότι θα περάσει κιόλας χωρίς αντιρρήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές της ανάκρισης. Μη ξεχνάτε πως υπάρχουν ακόμα δικαστές και εισαγγελείς που δεν ακούν κανέναν. Και δεν άκουγαν και ποτέ δηλαδή.
Για να διαλύονται και οι μύθοι των άσχετων: ο Αναστάσιος Πάλλης, καταζητούμενος μέχρι προχθές για την υπόθεση της FBB του Ρέστη και για το μουσείο όπλων στο Κορωπί (μέτοχος μεγάλης εφημερίδας κλπ) ΔΕΝ παραδόθηκε ντυμένος καλόγερος στον εισαγγελέα Ντογιάκο όπως έγραφαν διάφοροι άσχετοι.
Ο άνθρωπος είχε μούσια (πάντα) και εμφανίστηκε με μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν. Θα μου πείτε γιατί επέλεξε τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, που εκτός των άλλων εποπτεύει και της ανάκρισης για τη Χρυσή Αυγή για να παραδοθεί; Εδώ μην κάνετε συνειρμούς. Απλώς του είχε πάρει κατάθεση παλιότερα για άλλη υπόθεση και ήθελε να παραδοθεί εκεί.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου