" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΣ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΠΡΟΑΓΕΣΑΙ !!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ


Η αποκάλυψη από το zougla.gr 

Ιδού τα κατορθώματα της δημοκρατίας τους ! 

Kάνουν τα στραβά μάτια



Δικογραφία-φωτιά που αφορά σε παράνομες μετακινήσεις καθηγητών Πανεπιστημίων βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Στο επίκεντρο του σημερινού ρεπορτάζ τίθενται η… «βοήθεια» που προσέφερε ο καθηγητής Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου στην σύζυγο του και τέως καθηγήτρια Οδοντιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κυρία Ευθυμία Μπάσδρα, προκειμένου η τελευταία να διοριστεί παράνομα σε σχολή της Αθήνας.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι, αντί το ζευγάρι των καθηγητών να τεθεί σε αργία, αντ’ αυτού πήρε και προαγωγή από δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr, ο κ. Παπαβασιλείου φέρεται να μετακίνησε με παράνομες διαδικασίες την σύζυγό του, κυρία Μπάσδρα από την Οδοντιατρική Σχολή το ΑΠΘ στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και ειδικότερα στο εργαστήριο που διευθύνει ο ίδιος!
Δηλαδή, η κυρία Μπάσδρα, η οποία να σημειωθεί ότι κατέχει δύο οδοντιατρεία σε Αθήνα και Πάτρα, μετακινήθηκε εν μία νυκτί σε άλλη σχολή με τελείως διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο το άρθρο 5 του Νόμου 2517/1997.

Παράλληλα, συγκατηγορούμενος του ζεύγους Παπαβασιλείου-Μπάσδρα, είναι και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας (σημ. ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ : πρόκειται για τον πρώην υπηρεσιακό υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κυβέρνησης Πικραμμένου- διαβάστε περισσότερο πατώντας πάνω στο όνομά του), ο οποίος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συναχθεί, προέβη σε παράβαση καθήκοντος.

Ο πρύτανης κατηγορείται ότι ενεργώντας υπό το καθεστώς πίεσης, πειθούς και φορτικότητας, διέπραξε την άδικη πράξη, καθώς ενέκρινε την εντελώς παράνομη μετακίνηση της Ευθυμίας Μπάσδρα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αγνοώντας μια σειρά άρθρων του Ποινικού Κώδικα.




Αντί να τεθεί σε αργία, αναβαθμίστηκαν από υπουργούς

Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ για τις παραπάνω ενέργειες ο κ. Παπαβασιλείου και η κυρία Μπάσδρα είναι υπόδικοι και στις 8 Απριλίου του 2014 αναμένεται να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, αντί -όπως ορίζει ο Νόμος- να τεθούν σε αργία μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει, αντίθετα πήραν και… προαγωγή. Μάλιστα δια χειρός του υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου και του υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη. Οι δύο υπουργοί προφανώς δεν γνώριζαν τις δικαστικές περιπέτειες του ζεύγους, ωστόσο θα έπρεπε να ενημερωθούν από τους συνεργάτες τους. ( σημ. ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ: Πάντως είναι απαράδεκτο να μην είναι ενημερωμένοι οι υπουργοί, καθ' όσον και οι δυο θέσεις που κατέλαβε το υπόδικο ζεύγος είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να ελέγχονται από κάθε άποψη τα πρόσωπα τα οποία επιλέγονται γι' αυτές! Πόσω δε μάλλον αφού πρόκειται και για ζεύγος! Για κάποια άλλα θέματα βλέπουμε το κράτος - δια των εκφραστών του υπουργών- να κοσκινίζει θέματα σε σημείο που να καταντούν χρόνια προβλήματα! Στην περίπτωση όμως των εν λόγω, μάνι-μάνι έλαβαν τις προαγωγές και με "κλειστά μάτια", στην κυριολεξία!!!)


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η μεν κυρία Μπάσδρα, με απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου, διορίστηκε Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ο δε κ. Παπαβασιλείου, με απόφαση του κ. Γεωργιάδη, ορίστηκε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.
 

Και όλα αυτά, λίγους μόλις μήνες πριν περάσουν την πόρτα του δικαστηρίου προκειμένου να δικαστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου