" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ιούλιος 1983: Όταν ο Σαμαράς έσπαγε τα τζάμια στο κτίριο διοίκησης Χωροφυλακής Μεσσηνίας



Το καλοκαίρι του 1983 με πρόσχημα μια συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα εμφανίστηκαν ομάδες νεολαίων που για ένα τριήμερο έκαναν την πόλη άνω - κάτω και δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια. Κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ ήταν τότε το "ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" και πρωτεργάτης των τραμπουκισμών ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα είχε σπάσει τα τζάμια του κτιρίου διοίκησης Χωροφυλακής Μεσσηνίας και έσκισε τα επώμια του επικεφαλής ταξιάρχου.
Σαμαράς και Καμμένος σε συγκέντρωση Αβέρωφ στην Καλαμάτα
Μετά τις ολονύκτιες μάχες Κενταύρων Οννεδιτών και πρασινοφρουρών του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν ρίψεις δυναμίτιδας, πυροβολισμοί, εμπρησμοί οχημάτων, τραυματίες, καταστροφές και κλίμα τρομοκρατίας. Οι εφημερίδες της εποχής γράφουν χαρακτηριστικά: "Οι γαλάζιοι χούλιγκανς συγκρίνονται μόνο με τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ... Μόνο επί κυβερνήσεως Βούλγαρη με τις παρακρατικές ομάδες ζήσαμε τέτοιες στιγμές... Μέρες παρακρατικής βίας έζησε η Καλαμάτα... Οι εγκέφαλοι της Ν.Δ φρόντισαν να καλλιεργούν συστηματικά το μίσος στους οπαδούς τους που έφταναν από όλη την Ελλάδα. Πρώτα τους περνούσαν για "προσκύνημα" στον Μελιγαλά κι όταν έφταναν στα γραφεία του ΚΚΕ στην Καλαμάτα ούρλιαζαν "Θάνατος στο ΚΚΕ"... Ο κ. Αβέρωφ  δικαιολόγησε την συγκρότηση ομάδων κρούσης της ΟΝΝΕΔ, λέγοντας ότι είναι τμήμα που βοηθά τις μετακινήσεις των επισήμων στις εκδηλώσεις" (Πηγές: Εφημερίδες Ελευθερία - Θάρρος - Νέα - Μάχη - Ριζοσπάστης).

Μπορεί λοιπόν οι σημερινοί πατρώνες των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης να διαγράφουν την μνήμη των μεγαλυτέρων σε ηλικία και να αποκρύπτουν στους νεότερους την αλήθεια, αλλά τους διαψεύδει μόνιμα η ιστορία τους. Αυτοί είναι που κατηγορούν σήμερα το Εθνικιστικό Κίνημα ως συμμορία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ασέλγησαν στην νομιμότητα, στην συνταγματική τάξη και έσπρωξαν τον λαό μας στο κομματικό μίσος, στα χωριστά καφενεία και στην κομματική πελατειακή σχέση. Αυτοί είναι σήμερα που ξεπουλάνε την Πατρίδα!

Στην φωτογραφία του 1982 διακρίνονται ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Αβέρωφ και καθισμένος κάτω ο Νίκος Χατζηνικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου