" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ… ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ…!!!


elbetia-metanastes

Η είδηση από το ΒΗΜΑ: Στην Ελβετία τοπικές Αρχές απαγορεύουν σε όσους έχουν ζητήσει άσυλο, να επισκέπτονται δημόσιους χώρους όπως πάρκα, προαύλια σχολείων και δημόσιες βιβλιοθήκες. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατάγγειλαν την απαγόρευση ως “απαράδεκτη” και “ρατσιστική”.
Στην πόλη Μπρεγκμάρτεν έξω από τη Ζυρίχη, όπου πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κέντρο υποδοχής ατόμων που ζητούν άσυλο, δεν επιτρέπεται πλέον στους αιτούντες να «χαζεύουν» σε παιδικές χαρές, σχολεία, δημόσιες πισίνες, ακόμα και εκκλησίες. Έχουν καταρτιστεί 32 «ζώνες αποκλεισμού».
Ο Ρέιμοντ Τέλενμπαχ, δήμαρχος της πόλης δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει για λόγους ασφαλείας να μην επιτρέπουμε σε μετανάστες να έχουν πρόσβαση στις περιοχές αυτές προκειμένου να προλάβουμε πιθανές συγκρούσεις, και να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από τη χρήση ναρκωτικών αλλά και ασθενειών ξένων προς τους πολίτες μας».
Ωστόσο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τους πρόσφυγες “Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα” (Solidarite Sans Frontiers) στην Ελβετία έκρινε αυτό το μέτρο «απαράδεκτο και απάνθρωπο» και ζήτησε την άμεση ανάκλησή του. «Οι κάθε είδους Αρχές έχουν την καθήκον να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανεκτικότητας προς όλους» τονίζει η οργάνωση στην καταγγελία της.
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης του Μέντσινγκεν,Ρόμαν Στάουμπ φαίνεται πως δεν ενστερνίζεται την άποψη της ΜΚΟ περί «κατάφωρης διάκρισης». «Πρόκειται για μία πολύ «δύσκολη» περιοχή καθώς εδώ οι πρόσφυγες μπορούν να συναντήσουν μαθητές, νεαρά αγόρια και κορίτσια» είπε. «Έχω εκλεγεί από τους πολίτες για να εξασφαλίζω την ευημερία και την ασφάλεια στην πόλη μου».

Η Ελβετία φιλοξενεί περίπου τον διπλάσιο αριθμό αιτούντων άσυλο ανά κεφαλή των υπηκόων της απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα γειτονική σε αυτήν. Αυτή τη στιγμή περίπου 48.000 πρόσφυγες έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελβετία και περιμένουν απάντηση στο αίτημα τους.
 
Ethnikismos.net: ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΈΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΜΚΟ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ! ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ Μ Ο Ν Ο ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ!!!… ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΌΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ, ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!
 
stoxos.gr
αναδημοσίευση από : Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου