" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ( μέρος Γ΄ )



Άρθουρ Μπάλφουρ, της περίφημης δήλωσηςμε την οποία
χάρισε την Παλαιστήνη στους Σιωνιστές Ισραηλίτες

Κατά τα επόμενα χρόνια ο τραπεζίτης Σάχτ  επέβλεπε την διαπλοκή των γερμανικών συμφερόντων με τεράστια διεθνή καρτέλ μα πιο διάσημη την συμμαχία της εταιρίας Ι.Τζ. Φάρμπεν χημικά με την στάνταρ Όϊλ του Νιού Τζέρσεϊ των Ροκφέλερς ( σήμερα ΕΧΧΟΝ) ο σχηματισμός της οποίας περιελάμβανε μια δωρεά 30 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Ροκφέλερς. Το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ ανέφερε αργότερα : «Χωρίς τις τεράστιες δυνατότητες των Φάρμπεν , την εντατική έρευνα και τις ευρείες  διεθνείς διασυνδέσεις, η συνέχιση του πολέμου από την Γερμανία θα ήταν αδιανόητη και αδύνατη». Μια εξέταση των πηγών χρηματοδότησης της Φάρμπεν θα ήταν πιο ενδεικτική. Το 1929 η βιομηχανία στην Γερμανία είχε αναπτυχθεί τόσο που βρισκόταν πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Ο Τζών Φάστερ Ντάλες προήχθη σε επικεφαλής της Σάλιβαν και Κρόμγουελ της νόμιμης εταιρίας που αντιπροσώπευε τα Γερμανικά συμφέροντα και κατά την διάρκεια των ετών 1934-1935 τα γράμματά του προς τους Γερμανούς πελάτες έφεραν τον αυθάδικο χαιρετισμό  «Χάϊλ Χίτλερ»! Πελάτες της Σάλιβαν και Κρόμγουελ περιελάμβαναν τον Τζ. Φάρμπεν ( ο οποίος διηύθηνε το εργοστάσιο σκλάβων στο Άουσβιτς) τον κυριότερο χρηματοδότη του Χίτλερ, Φρίτς Τάϊσεν ( ο οποίος παρουσίασε τον Άλεν Ντάλες στον Χίτλερ), τον στρατηγό της Γκεστάπο, Κούρτ φον  Σρέντερ της Αγγλογερμανικής Σρέντερ Μπάνκ, την Τζένεραλ Μότορς της Γερμανίας και άλλες εταιρίες κρίσιμες στην προσπάθεια της Γερμανίας στον Β’Π.Π. Μετά την ανατολή του  Neuordnung ( Νέα Τάξη)  ο Ντάλες αντιπροσωπεύοντας τράπεζες και εταιρίες επενδύσεων της συμμαχίας Ρότσιλντ –Στρογγυλής Τραπέζης  ταξίδεψε στην Γερμανία για να διαπραγματευτεί  περαιτέρω αμερικανικές  χρηματοδοτήσεις προς τον Φύρερ. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η αποτυχημένη δικτατορία του Μουσολίνι έβγαινε από την δύσκολη θέση με δάνεια από την Τζ. Π. Μόργκαν. 

Φρανγκλίνος Ρούσβελτ
Καθώς η νομιμοφροσύνη του μασόνου προέδρου Φ. Ρούσβελτ του απέδιδε πολλά από το ΣΕΣ ( CFR), ο γαμπρός του Κέρτις Ντάλ  ανέφερε λακωνικά αυτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί από πολλές πηγές :»Επί μακρόν αισθανόμουν ότι ο Ρούσβελτ ανέπτυξε πολλές σκέψεις και ιδέες που ήταν δικές του προς όφελος της χώρας. Αλλά όχι. Οι περισσότερες από τις σκέψεις του, τα πολιτικά του πολεμοφόδια, είχαν προσεκτικά κατασκευαστεί  γι’ αυτόν, προκαταβολικά, από την ομάδα του ΣΕΣ (CFR) –Κόσμος του νέου χρήματος. Εξόχως με πολύ γούστο σαν ένα τέλειο τμήμα πυροβολικού, προκάλεσε την έκρηξη αυτών των πυρομαχικών στο μέσον ενός ανυποψίαστου στόχου του αμερικανικού λαού-  συνεπώς  ξεπλήρωσε και συγκράτησε την διεθνή πολιτική του υποστήριξη.
Ενώ ο Ρούσβελτ έκανε εκστρατείες με υποσχέσεις  να κρατήσει τις ΗΠΑ μακριά από τον Ευρωπαϊκό πόλεμο πολυάριθμες αποδείξεις που περιλαμβάνουν την μυστική αλληλογραφία με τον μασόνο Ουΐνστον Τσόρτσιλ δείχνουν ότι είχε την πρόθεση να οδηγήσει τις ΗΠΑ στην σύρραξη με καλπασμό-πίσω από ένα γραφείο.
Το 83% των αμερικανών ήταν αντίθετοι σε μια αμερικανική επέμβαση αλλά οι τραπεζίτες και ο Ρούζβελτ ήξεραν καλύτερα! Είχαν άλλα σχέδια που περιελάμβαναν δάνεια κατ’ εξαίρεση προς την Μεγάλη Βρετανία την ναυπήγηση 50 αντιτορπιλικών και πολεμοφόδια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων. Όπως και την εκπαίδευση βρετανών  μάχιμων πιλότων  στις ΗΠΑ. Όλα τα γερμανικά προξενεία έκλεισαν σε αυτήν την χώρα ενώ τα πλοία των ΗΠΑ βύθιζαν γερμανικά υποβρύχια αν και δεν είχε κηρυχτεί  πόλεμος μεταξύ τους.
Ο Τσώρτσιλ ανέφερε μυστικά ότι ο Ρούζβελτ : «είπε πως θα εξαπέλυε πόλεμο αλλά δεν θα τον κήρρυτε και ότι θα γινόταν ολοένα και πιο προκλητικός. Γινόταν το κάθε τι που θα προκαλούσε ένα ατύχημα. Που θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ στον πόλεμο».
Ο Χένρι Στίμσον μέλος χρηματοδοτήσεων του ΣΕΣ( CFR) υπουργός πολέμου των ΗΠΑ και ηγέτης ενός πανίσχυρου συνασπισμού παρεμβατιστών έκανε την ακόλουθη παρατήρηση στο ημερολόγιό του μετά από συνάντηση με τον Ρούζβελτ: «Αντιμετωπίζουμε το ευαίσθητο ζήτημα μιας διπλωματικής ενέργειας  η οποία πρέπει να σιγουρέψει ότι η Ιαπωνία θα κάνει λάθος και θα κάνει αυτή την πρώτη λάθος κίνηση -εμφανή επιλέον».
Το σχέδιο μελετών Πολέμου και Ειρήνης του ΣΕΣ(CFR), γρήγορα έδωσε την λύση στα δύσκολα. Στάλθηκε ένα υπόμνημα στον Ρούζβελτ που τον συμβούλευε για βοήθεια προς την Κίνα και για εμπορικό εμπάργκο στην Ιαπωνία, συμβουλή που ο Ρούζβελτ ακολούθησε. Οι ιαπωνικές καταθέσεις στις ΗΠΑ πάγωσαν και η διώρυγα του Παναμά έκλεισε για την γιαπωνέζικη ναυτιλία, στραγγαλίζοντας το γιαπωνέζικο εμπόριο.
Το σχέδιο αυτό θα ήταν ένας καθοριστικός παράγων για τους μελλοντικούς στόχους των ΗΠΑ. Στενά συνεργαζόμενο με το υπουργείο Εξωτερικών, το Σχέδιο Μελετών διαιρούσε τον κόσμο σε μπλόκ συντάσσοντας πολύτιμες στατιστικές για την παραγωγή αγαθών και το εμπόριο. Καθορίζοντας ότι η αυτάρκεια της Γερμανίας και της Ευρώπης ήταν υψηλότερη από ότι αυτή του δυτικού ημισφαιρίου, το Σχέδιο Μελετών αποφάσισε ότι η ήττα της Γερμανίας και η αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία ήταν η μόνη λύση. Η Αμερική έπρεπε να εξαπλώσει τους ιμπεριαλιστικούς στόχους δημιουργώντας μια επετακτική παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία και ηγεμινία για τις ΗΠΑ.
Δεν αναφερόταν κατηγορηματικά ποια γκρούπ ή άτομα θα κυβερνούσαν τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου εξάπλωσης, αν και ο Γουΐλ Ρότζερς δεν ήταν καθόλου σκεπτικός.  «Η κύρια απαίτηση των ΗΠΑ από τον κόσμο στον οποίο προτείνει να έχει την αδιαμφησβήτητη κυριαρχία αναφέρει το Σχέδιο Μελετών είναι η γρήγορη εκπλήρωση ενός προγράμματος πλήρους εξοπλισμού».  Από αυτό το σημείο η πορεία για τον Β΄Π.Π. και την μεταπολεμική εποχή κυριαρχούμενη από τις ΗΠΑ, είχε χαρτογραφηθεί.

συνεχίζεται...
 

Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 20ου αι. ( μέρος Β΄)

Η ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ( μέρος Α' )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου