" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΛΟΓΩ ΨΗΦΙΣΗΣ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ» ΝΟΜΟΥ – ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΙ…


Στην Ελλάδα, για το έκτρωμα που λέγεται «αντιρατσιστικός» νόμος, η επίσημη Εκκλησίαμε τιμητική εξαίρεση τον Άξιο Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο και ίσως και άλλους Ιεράρχες, που όμως δεν εκφράστηκαν δημοσίως- έδωσε την… ευλογία της! Όμως, σε άλλες ορθόδοξες χώρες, της Ανατολικής Ευρώπης, η Εκκλησία είναι μπροστάρης για να μην περάσουν και για να μην εφαρμοσθούν τέτοιοι αισχροί και απαράδεκτοι νόμοι.
 Όπως π.χ. στην Μολδαβία, όπου η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε ειδική συνεδρίαση που έγινε προχθές, επέβαλλε –κατ’ αρχάς- στους κυβερνώντες το επιτίμιο της ακοινωνησίας και τους απειλεί με αφορισμό και πλήρη αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας. Αιτία ο «αντιρατσιστικός» νόμος που ψηφίστηκε από τη βουλή της Μολδαβίας στις 25 Μαΐου 2012. Ιδού η γενναία απόφαση της Συνόδου:

Κατά την συνεδρίαση της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας στις 20 Ιουνίου 2013, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βλαδίμηρου, συζητήθηκε μια σειρά από θέματα μείζονος σημασίας για την κοινωνία της Μολδαβίας, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης προώθησης από την κυβέρνηση αντιχριστιανικών και ανήθικων νόμων, κόντρα στις παραδοσιακές ηθικές αξίες του έθνους. Η δήλωση της Συνόδου εγκρίθηκε, εκφράζοντας ανησυχία για την τάση του κράτους να νομιμοποιήσει ανήθικες και κοινωνικά και πνευματικά επιβλαβείς συμπεριφορές.
Κάτω από τη μάσκα της προώθησης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι αρχές της Μολδαβίας αψηφούν μεθοδικά τις αξίες του λαού της Μολδαβίας, και υποστηρίζουν την διαφθορά, την αμαρτία και τη σεξουαλική ανηθικότητα, την προστασία των δήθεν δικαιωμάτων των λεγόμενων σεξουαλικών μειονοτήτων.
Όλα αυτά μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας και οι χριστιανοί που αποτελούν περίπου το 93,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχουν αποκλειστεί από τα σχέδια της κυβέρνησης, υπέρ των μη-παραδοσιακών μειονοτήτων που, δυστυχώς, πολύ εύκολα αποκτούν την υποστήριξη πολλών από τους αδελφούς μας, αν και πολλοί από αυτούς προσποιούνται ότι είναι αληθινοί ποιμένες, και όχι μισθωτοί ποιμένες».
 
Η Δήλωση που θα υποβληθεί στις αρχές του κράτους προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που η νομοθεσία κατά των διακρίσεων δεν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε ειδική προστασία των σεξουαλικών μειονοτήτων και να περιλαμβάνει απαγόρευση για την προώθηση της ανήθικης συμπεριφοράς και της προπαγάνδας, τότε η Εκκλησία διατηρεί κανονικά το δικαίωμά της να αφορίσει τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί αρχικά να περιλαμβάνει την απαγόρευση για τη συμμετοχή τους στην Θεία Ευχαριστία, και αν δεν μετανοήσουν, ακόμη και να οδηγήσει σε πλήρη αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα της Εκκλησίας.
Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα κανονικά μέτρα για να προστατεύσει την πλειοψηφία του χριστιανικού πληθυσμού από τον κίνδυνο της εξάπλωσης του πνευματικού θανάτου στην κοινωνία μας. Έτσι:
1. Ξεκινάμε την προετοιμασία για τη σύγκληση της Γενικής Συνόδου των πιστών από τη Μητρόπολη της Μολδαβίας, όπου το σύνολο της Μολδαβικής Εκκλησίας θα εκφέρει γνώμη σχετικά με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία.
2. Η Σύνοδος ευλογεί τους Χριστιανούς να συμμετάσχουν σε μια Πομπή του Σταυρού (με τα πόδια) σε όλη τη χώρα μεταξύ 2 Αυγούστου και 21 Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για μια Πομπή Μετάνοιας για ολόκληρο το έθνος, με λιτανεία για τη συγχώρεση και την νίκη επί ορατού και αόρατο εχθρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου