" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΡΩΣΣΙΑ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.


Δύο σημαντικότατοι νόμοι εγκρίθηκαν χθες Τρίτη από τα μέλη της ρωσικής Δούμας: έναν που ποινικοποιεί την «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας» σε ανήλικους και έναν ο οποίος ποινικοποιεί τα «εγκλήματα που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών».
Ο πρώτος νόμος, σχετικά με την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας εγκρίθηκε από 436 βουλευτές, καμία κατά και μία μόνο αποχή, ενός βουλευτή.
Οι διατάξεις του καθιστούν κακούργημα που επισύρει ποινές έως και τριών ετών φυλάκισης κάθε πράξη «προπαγάνδας υπέρ μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».
Προβλέπονται ακόμη πρόστιμα 5.000 ρουβλίων για όσα φυσικά πρόσωπα προπαγανδίζουν την ομοφυλοφιλία και σημαντικά μεγαλύτερα για επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης.
 
Ο άλλος νόμος εγκρίθηκε από 308 βουλευτές της Δούμας και μόλις δύο ψήφους κατά.
Ποινικοποιεί την προσβολή θρησκευτικών συναισθημάτων και προβλέπει ποινές φυλάκισης ως και τριών ετών και επιβολή προστίμων έως και 300.000 ρουβλιών ή την υποχρέωση συνεισφοράς 240 ωρών κοινωνικής εργασίας. Για την εφαρμογή των νόμων χρειάζεται πλέον η τυπική έγκριση από την Άνω Βουλή και η υπογραφή του προέδρου Πούτιν.
 
Τέτοιοι νόμοι πρέπει να ψηφιστούν κι εδώ, κι όχι αηδίες, όπως ο λεγόμενος «αντιρατσιστικός»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου