" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κίνηση σοκ από Στουρνάρα!


Αθωώνει ΕΛ.ΣΤΑΤ, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου

Ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης χαρακτηρίστηκε από πολλούς βουλευτές η αδιανόητη ενέργεια του Γιάννη Στουρνάρα να «αθωώσει» τον ποινικά διωκόμενο σε βαθμό κακουργήματος επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αλλά και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, καταγράφοντας στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%.

Την ώρα λοιπόν που η Δικαιοσύνη διερευνά αν ο κ. Γεωργίου φούσκωσε τεχνητά το έλλειμμα του 2009 στο 15,6%, φορτώνοντας μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ο υπουργός Οικονομικών στην απέλπιδα προσπάθεια να δικαιώσει τη μνημονιακή πολιτική του ίδιου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έκρινε σκόπιμο να γράψει χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου: «Το σημαντικότερο επίτευγμα των τελευταίων τριών ετών είναι η πρωτοφανής για ανεπτυγμένη χώρα δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από το 15,6% το 2009 έπεφτε σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια και το 2012 μειώθηκε σε όρους καθαρής δημοσιονομικής επίδοσης στο 6,0%».

Από την Παρασκευή, οπότε και κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή, στις τάξεις των νεοδημοκρατών βουλευτών και ιδιαίτερα στο καραμανλικό στρατόπεδο επικράτησε αναβρασμός.
Οχι μόνο λόγω της αθώωσης Γεωργίου, αφού η παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 κατεγράφη σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου, αλλά και γιατί όσα γράφτηκαν εκεί θεωρήθηκαν ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα Στουρνάρα στη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Οπως είπαν, μάλιστα, πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές, ακόμα και στον Παπακωνσταντίνου να είχαν αναθέσει τη συγγραφή της αιτιολογικής έκθεσης, έτσι δεν θα τα έγραφε.
«Η Ελληνική οικονομία στα τρία χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής έχει καταφέρει να επιτύχει αξιοθαύμαστα επιτεύγματα που έχουν διορθώσει στρεβλώσεις ετών και έχουν θέσει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
Τα «γαλάζια» πηγαδάκια αποφάσισαν ότι δεν είναι δυνατόν να περάσουν ασχολίαστες οι «αθλιότητες Στουρνάρα», όπως τις χαρακτήρισαν, οι οποίες εκθέτουν ακόμα και τον πρωθυπουργό, παρουσιάζοντάς τον ως συνεχιστή της πολιτικής Παπανδρέου, και ανέθεσαν στον Ιορδάνη Τζαμτζή την κατά μέτωπον επίθεση: «Η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναγράφεται δέκα φορές: Ο κ. Παπανδρέου έφυγε και ήλθε ο κ. Παπαδήμος, επειδή πρώτα απ’ όλα μας οδήγησε σ’ ένα μνημόνιο χωρίς διαπραγμάτευση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου