" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας και η αξία της ανθρώπινης ζωής!

"σπίτια" στην Τουρκία ή αλλιώς το "οικονομικό θαύμα" των τουρανομογγόλων !!!

 Πολλοί ακολουθούν την τελευταία λέξη της πολιτικής ορθότητας η οποία περικλείεται μέσα στα πλαίσια της περιβόητης «ελληνοτουρκικής φιλίας» και η οποία θέλει την Ελλάδα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας και να ακολουθηθεί το «θαυμαστό» οικονομικό μοντέλο της γείτονος

Όμως, επειδή σχεδόν πάντα πίσω από τις όμορφες λέξεις κρύβονται είτε τα μεγαλύτερα ψέματα είτε επαίσχυντη προπαγάνδα και σκοπιμότητα είτε –τέλος- μία αλήθεια που κανείς δεν θέλει να δει, δεν αισθανθήκαμε την παραμικρή έκπληξη όταν διαβάσαμε στην «Χουριέτ» (9/4/2013) μία τραγική είδηση που αφορούσε τον θάνατο από αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός τούρκου στρατιώτη…

Όμως, το τραγικό της είδησης δεν ήταν τόσο στον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, όσο στις συνθήκες διαβίωσης του ίδιου και της οικογένειάς του (εργάτες χωραφιών), αφού σε φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα είδαμε πως το «σπίτι» της οικογένειας ήταν κατασκευασμένο από καλάμια και οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούσαν τα 9 τετραγωνικά μέτρα!!!

Έτσι θέλουν, φαίνεται, τους έλληνες πολίτες και εργάτες όλοι εκείνοι που κόπτονται για την Τουρκία και τα επιτεύγματά της. Προφανώς μας θέλουν να ζούμε σε άθλιες συνθήκες και απλά να τους ευχαριστούμε επειδή θα μας επιτρέπουν να έχουμε –έστω και- σπίτια από καλάμια για να μας προφυλάσσουν από τις καιρικές συνθήκες!!!

Και όμως, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα προσπαθούν να μας πείσουν για το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας. Βέβαια, δεν αναφέρονται στο ότι το «θαύμα» υπάρχει μόνο στα παράλια του Αιγαίου, όπου δραστηριοποιείται ένα μεγάλο πλήθος πολυεθνικών εταιρειών διαφόρων κρατών (Γαλλία, Μ Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ κ.α.), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύουν τουρκικές εταιρείες (κυρίως κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες).

Οι αναφερόμενοι στο «οικονομικό θαύμα της Τουρκίας» καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και μεταχειριζόμενοι όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς θέλουν να μας πείσουν πως θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα αν πλησιάσει το «τουρκικό μοντέλο», αλλά ξεχνούν να ενημερώσουν για τα δεκάδες δισ. δολάρια που πηγαίνουν στην Τουρκία από τις Αραβικές χώρες (πετρελαϊκής παραγωγής) για την στήριξη του Ισλάμ και στη "διαρρέονται" ποικιλοτρόπως σε άλλες κυβερνητικές "δραστηριότητες" (που όμως όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία, δεν έχουν καμία σχέση με κοινωνική πολιτική ή πολιτικές ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών)...

Επειδή, λοιπόν, τα ψέματα για την «μεγάλη και ισχυρή οικονομικά Τουρκία» πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν, καλό θα είναι πριν ο οποιοσδήποτε τολμήσει να ξαναμιλήσει προς τους Έλληνες για τα «θαύματα» που έχει επιτελέσει η Τουρκία, να κοιτάξει στην πραγματικότητα, να μάθει την αξία της ανθρώπινης ζωής στην γείτονα κι έπειτα να μιλήσει.

Επιτέλους, η Ελλάδα είναι μία χώρα που -όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν- ποτέ δεν θα αντιγράψει έναν πολιτισμό και φυσικά δεν πρόκειται να ακολουθήσει «οικονομικά μοντέλα» που κατασκευάστηκαν από μηχανισμούς πολιτικής προπαγάνδας και οικονομικής κερδοσκοπίας.

Όσο για την εξέλιξη στην πορεία αλλαγής της Τουρκίας, νομίζουμε πως αξίζει -πραγματικά- προκειμένου να καταλάβετε πως στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει -και ούτε πρόκειται να αλλάξει τίποτε- προς την κατεύθυνση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των τούρκων πολιτών.

Και πάλι, μία φωτογραφία -αδιάψευστος μάρτυρας- με έναν νεκρό νεαρό Κούρδο, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό.

Μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά ο Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς -ηγέτης του BDP στο Facebook  8/4/2013

Χειροπέδες ακόμη και στους νεκρούς!!!

Εάν αυτή η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στην Νικαράγουα, όλες οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις μας θα την εμφάνιζαν, θα έκαναν λόγο για απάνθρωπες εικόνες , και θα επαναλάμβαναν το πόσο πολιτισμένη και δημοκρατική είναι η χώρα μας. Αλλά δυστυχώς αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε χτες στο Ντιγιαρμπακίρ. Και για αυτό τον λόγο καμία εφημερίδα και τηλεοπτικό κανάλι δεν την έδειξε !

Το άτομο που κείτεται νεκρό στο έδαφος σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού. Και μάλιστα μετά πέρασαν και χειροπέδες στα χέρια ενός νεκρού. Καθημερινά εμφανίζονται τέτοιες εικόνες στην Τουρκία και εσκεμμένα δεν αναπαράγονται. Σκεφτείτε μόνο αν το πεθαμένο αυτό άτομο ήταν η μητέρα σας, ή ο πατέρας σας ή ο αδερφός σας, και του έβαζαν σε αυτή την κατάσταση χειροπέδες, και δεν γινόταν καν είδηση στα νέα. Τι θα νιώθατε!

Ναι αυτό ένιωσαν και χτες όπως πολλά χρόνια τώρα οι Κούρδοι.

Για να ξέρουμε, λοιπόν, -έστω και στον ελάχιστο βαθμό- τι είναι η Τουρκία και για να αρχίσουμε να απορούμε γιατί "κάποιοι" εδώ στην Ελλάδα θέλουν να εφαρμοστεί το τουρκικό "οικονομικό" (και όχι μόνο) μοντέλο. Μήπως επειδή έτσι θα εξασφαλίσουν δούλους τους οποίους θα μπορούν να τους σκοτώνουν στο όνομα της (δικής τους) "δημοκρατίας";

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου