" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η απολογία του Αλέξη


Ο τίτλος τούτος θα μπορούσε να αποδώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την χθεσινή εμφάνιση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ως προσκεκλημένου του ιδρύματος Brookings στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Εν αντιθέσει με τους υψηλούς τόνους εντός συνόρων, προς εξαπάτηση των αφελών, ο κύριος Τσίπρας δείχνει να μεταφορτώνεται στο εξωτερικό, μετατρεπόμενος από επαναστατημένο προλετάριο σε έναν ψοφοδεή και νομιμόφρονα αστό.
Οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι του Σύριζα, επιχειρούν από την προεκλογική ακόμη περίοδο να χτίσουν το προφίλ του προέδρου του κόμματος. Το προφίλ ενός ιδεολόγου, ασυμβίβαστου και αγωνιστή ηγέτη. Στην προκειμένη περίπτωση, το υλικό που κρατούν στα χέρια τους είναι δύσπλαστο, όμως είναι υποχρεωμένοι να προσπαθήσουν, μιας και δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, τουλάχιστον για την ώρα.
Το ίδρυμα Brookings είναι ένα ινστιτούτο παραγωγής του κατ’ εξοχήν αμερικανοσιωνιστικού τρόπου σκέψης και δράσης. Είναι η φωνή της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, η οποία εξαπολύει τις κατευθυντήριες γραμμές των σιωνιστικών σχεδίων σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Το ίδρυμα αυτό, αναδεικνύει τα πιστότερα πιόνια του σκιώδους εκείνου μηχανισμού, ο οποίος κινεί τα νήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, επιχειρεί δε τον εξαγνισμό και την νομιμοφανή κάλυψη, των ανά τον κόσμο αμερικανικών εγκλημάτων πολέμου.
 
Μετά τον εξαιρετικό κήρυκα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, τον οποίον βρήκαν στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, οι αμερικανοσιωνιστές προσκάλεσαν για μια παράσταση τον διάδοχό του. Ο Αλέξης Τσίπρας, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού τρόπου ζωής, έσπευσε να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του, στον παγκόσμιο αφέντη. Αποδέχτηκε φυσικά την τιμητική - για εκείνον- πρόσκληση, η οποία δεν αποτελούσε παρά τη συστατική επιστολή του ιδρύματος προς μελλοντική χρήση από τον πρόεδρο του Σύριζα.
Η σκληρά αντιμνημονιακή στάση προς εσωτερική κατανάλωση, γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος μπρος στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Ο κύριος Τσίπρας, κατόρθωσε να συνδυάσει κατά τρόπο εξαιρετικό, δυο συγγενείς ιδεολογίες, πηγάζουσες από την ίδια σιωνιστική μήτρα: τον φιλελευθερισμό και τον μαρξισμό. Η θλιβερή του εμφάνιση στην Ουάσινγκτον, υπήρξε στην ουσία το πάντρεμα της εσωτερικής μαρξιστικής προσέγγισης με τον ακραίο φιλελευθερισμό στο διεθνές πεδίο πολιτικής. Παίζοντας με τις λέξεις, για να πείσει το αμετανόητα πασοκικό στην ψυχή εν Ελλάδι κοινό του, δήλωσε πως θεωρεί το μνημόνιο νεκρό, παρ’ όλα αυτά διακήρυξε πως θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του! Αν μη τι άλλο, αμετακίνητος στις θέσεις του ο πρόεδρος…
Κατά την απολογία του ο κύριος Τσίπρας, διαβεβαίωσε τους υπερατλαντικούς πάτρωνές του, πως «οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τίποτα από αυτά». Και το ερώτημα που γεννάται, πλανάται απειλητικώς πάνω από τις συνιστώσες του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς: τί θα έλεγε για όλα αυτά η Ρόζα Λούξεμπουργκ; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα…
Η υποτιθέμενη προσπάθεια εκ μέρους του κυρίου Τσίπρα, για να κατευνάσει το αμερικανικό κοινό, με αναφορές στους Ρούζβελτ, Χέρμπερτ Χούβερ και τέλος στον διοικητή της FED, Μπεν Μπερνάνκε, αποδεικνύει πως ο έχων το χρίσμα του αμερικανοσιωνιστικού παράγοντος, έχει μάθει καλά το μάθημά του.
Και κάπως έτσι, η παράσταση του κυρίου Τσίπρα μπροστά στο κατά τ’ άλλα εχθρικό, καπιταλιστικό ακροατήριο, έλαβε τέλος. Το συνταίριασμα του σιωνιστικού μαρξισμού, με τον σιωνιστικό ακραίο φιλελευθερισμό είχε ολοκληρωθεί. Ένα νέο αστέρι ανέτειλε για να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου, κατασπαράσσοντας τους λαούς και τα κράτη-έθνη. Η αριστερή γροθιά σηκώνεται και πάλι στον παραδοσιακό σοβιετικό χαιρετισμό, μόνο που αυτή τη φορά βαστά σφιχτά ένα ολόχρυσο έμβλημα του δολαρίου.
Διθύραμβοι θα στολίσουν τα φύλλα των καθεστωτικών εφημερίδων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές στερέωμα. Κι από την άλλη πλευρά, καθησυχάστηκαν οι «ανήσυχοι» από την ακραία ρητορική Τσίπρα, αμερικανοί σύμμαχοι. Όλα βαίνουν συμφώνως προς το αρχικό σχέδιο. Ή νομίζουν πως βαίνουν κατ’ αυτό τον τρόπο…
Έχουν παντελή άγνοια της Ιστορίας, οι διεθνείς σιωνιστές και οι συνοδοιπόροι τους. Καθήμενοι επί της φρικτής και απάνθρωπης αλαζονείας τους, λησμονούν ότι σε έκτακτες περιστάσεις διακόπτει την ευθεία γραμμή των γεγονότων, ένα σημείο που χαρακτηρίζεται καμπή και αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τον ρου της Ιστορίας. Διότι αρνούνται οι ανόητοι να αποδεχτούν, πως η ίδια η φύση της Ιστορίας δεν είναι οι λογιστικές τους αλχημείες, αλλά η έκφραση και εκτόνωση της φυλετικής Ψυχής ενός Έθνους το οποίο αγωνίζεται να επιβιώσει.
Η απολογία του Αλέξη, σήμανε το τέλος της εποχής των ψευδαισθήσεων. Καληνύχτα Αριστερά, Καλημέρα Πατρίδα! Ο κύριος Τσίπρας και οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι του, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Καθίσταται όμως αδύνατον να εγγυηθούμε την ησυχία του ξυπνήματός τους. Διότι εκείνο το ύστατο ξύπνημα, θα συνοδεύεται από την εικόνα μιας ατελείωτης Φάλαγγος ανδρών και γυναικών, κάτω από τα Εθνικιστικά Λάβαρα και από τον διαπεραστικό ήχο ενός παλαιού εμβατηρίου: «ορθό το λάβαρο η Νίκη μας προσμένει…».

Ευάγγελος Καρακώστας

αναδημοσίευση από ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου