" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΣΔΕΠ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ INDYMEDIA ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


EMP
Επιτέλους, βρέθηκε και κάποιος πανεπιστημιακός να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους για τη συνεχόμενη βία και τρομοκρατία των κουκουλοφόρων αριστεριστών στα πανεπιστήμια, αλλά και τους διαδικτυακούς καθοδηγητές της όλης υπόθεσης (το γνωστό παρακρατικό site Indymedia), απαιτώντας την έξωσή του από τους χώρους του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), Νικόλαο Σταυρακάκη. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Θέμα: Επαναλαμβανόμενα περιστατικά έντονης και κλιμακούμενης βίας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο

«Με περίσκεψη, ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες να επαναλαμβάνονται για μια ακόμα φορά επεισόδια κατευθυνόμενης βίας κατά συναδέλφων και ανεξέλεγκτων καταστροφών κατά της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα χθεσινά και προχθεσινά επεισόδια στο Μετσόβιο, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Ως Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών δασκάλων σταθερά καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια έντονης και κλιμακούμενης βίας, που ζούμε μέσα στα Ιδρύματα. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους συναδέλφους θύματα αυτής της προσχεδιασμένης και διατεταγμένης βίας.
Κεντρικό συστατικό στοιχείο της ακαδημαϊκότητας αποτελεί το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη και αβίαστη διατύπωση θέσεων και ανάληψης δράσεων. Πρακτικές προγραφών, συκοφαντιών, εμπρηστικών διακηρύξεων και βίαιων υβριστικών επιθέσεων κατά οποιουδήποτε μέσα στα Ιδρύματα, αντιβαίνουν στην βαθύτερη έννοια του Πανεπιστημίου και την αναιρούν.
Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο -δημιούργημα των κόπων των πανεπιστημιακών δασκάλων, των χρημάτων του ελληνικού λαού, της συνδρομής των φοιτητών και του λοιπού προσωπικού- δεν είναι σε θέση και δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να βιώνει ένα «ακαδημαϊκό πολιτισμό» χαμηλών και τελικά πολύ επικίνδυνων προδιαγραφών.
Καλούμε τους επωνύμους και ανώνυμους ώριμους εμπνευστές και καθοδηγητές των ανώριμων «ομάδων εφόδου» να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στη νέα γενιά, τη δεινοπαθούσα ελληνική οικογένεια και την πατρίδα όλων μας που περνά δύσκολες μέρες.
Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, που περνά η χώρα, κάνουμε έκκληση
  • 1) στην Πολιτεία και ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας να συνδράμει στο μέγιστο δυνατό και με κάθε τρόπο τα Πανεπιστήμια, πριν θρηνήσουμε θύματα!
  • 2) στα δημοκρατικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να αναλάβουν τις βαριές διαχρονικές ευθύνες που τους αναλογούν και να ασχοληθούν σοβαρά με το ελληνικό πανεπιστήμιο, που αποτελεί -εκτός των άλλων- βασικό εργαλείο για μια οριστική, ορθολογική και σύγχρονη έξοδο της χώρας από την κρίση,
  • 3) στις ηγεσίες των Ιδρυμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους ασκώντας το ρόλο που η κοινότητα τους έχει εμπιστευθεί να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε τα Ιδρύματα τους να επιτύχουν την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη διεξαγωγή όλων των ακαδημαϊκών λειτουργιών.
  • 4) ειδικότερα, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν οι χώροι, που παρανόμως κατέχονται από διάφορες ομάδες (στέκια, κλπ) και να αποδοθούν πλήρως στη Διοίκηση των Ιδρυμάτων καθώς και να απομακρυνθούν λειτουργίες, που δεν αποτελούν μέρος ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, όπως το Indymedia στο ΕΜΠ, αφού ως ένα από τα μέσα που «….προωθούν λογικές μίσους και ανεξέλεγκτης βίας, δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιβάλλον» (Βλ. Απόφαση της Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ 21 Νοεμβρίου 2009).

Επιτέλους, θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι το Πανεπιστήμιο είναι υπόθεση των ανθρώπων του και κυρίως των πανεπιστημιακών λειτουργών. Από τους συναδέλφους ζητάμε σε τούτες τις πολύ δύσκολες ώρες να επιδείξουν κουράγιο, υπομονή, σύνεση και αγωνιστικότητα. Σίγουρα το ελληνικό πανεπιστήμιο του αύριο θα είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που οραματιζόμαστε».
POSDEP
Να θυμίσουμε, πως ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντωνάκης Σαμαράς, όταν το ’παιζε… βαρύς κι ασήκωτος προεκλογικά, είχε υποσχεθεί πως: «εγώ θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα κλείσω και το Indymedia», αλλά το… ξέχασε. Επίσης, θέμα απομάκρυνσης της παρακρατικής γιάφκας από το Πολυτεχνείο είχε τεθεί σχετικά πρόσφατα από βουλευτές της ΝΔ, αλλά –τι σύμπτωση!- κι αυτοί το… ξέχασαν. 
Βέβαια, μπορεί και να μην το ξέχασαν ακριβώς, αλλά να τους τράβηξε το αυτί ο προστάτης του παρακρατικού οχετού, ο σιωνιστής Σόρος κι έτσι το παρέπεμψαν στις καλένδες. Όμως, για να δούμε τώρα, θα τολμήσουν να απαντήσουν στον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου