" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με τις ευλογίες της ΝΔ η χρηματοδότηση του ψευδοκράτους


Τελικώς οι Έλληνες στις ευρωεκλογές ψηφίσανε για ευρωβουλευτές που να εκπροσωπούν την Ελλάδα ή την Τουρκία; Αυτή η απορία γεννάται μοιραία όταν κάποιος διαβάζει τα τελευταία πεπραγμένα του ευρωκοινοβουλίου. Διαβάζουμε λοιπόν στα ΜΜΕ ότι υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση της Μαριέττας Γιαννάκου (ευρωβουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργό Παιδείας που είχε προσπαθήσει να βάλει το βιβλίο της Ρεπούση για να δηλητηριάζει τα παιδιά μας) σχετικά με τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Η γνωμοδότηση της Γιαννάκου αφορούσε την χρηματοδότηση του ψευδοκράτους από την Ε.Ε. και έλεγε ότι αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και να ενισχυθούν οι δράσεις που προωθούν τον δικοινοτισμό. Την ίδια ώρα υπήρξαν και τροπολογίες για απευθείας εμπόριο (δηλαδή έμμεση αναγνώριση) με τα κατεχόμενα, οι οποίες ευτυχώς απερρίφθησαν. Στα μόνα θετικά της συγκεκριμένης γνωμοδότησης, τα οποία όμως δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία, μιας και οι τούρκοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα έγγραφα και τις διαμαρτυρίες είναι η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και απευθύνει έκκληση στον στρατό κατοχής να άρει τους περιορισμούς σε εν εξελίξει και μελλοντικά έργα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου