" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στην πλατεία Συντάγματος



Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις


Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την επίσκεψη της Μέρκελ.


Αυτή την ώρα (15.54) εντοπίζονται τουλάχιστον τρία «μέτωπα» στα οποία επικρατεί ένταση: Ένα στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Γεωργίου, ένα ακόμη στο κέντρο της πλ. Συντάγματος και ένα ακόμη στην Πανεπιστημίου. Στα τρία αυτά σημεία σημειώνονται μικροσυμπλοκές, με ρίψεις αντικειμένων εκ μέρους των διαδηλωτών και με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψεις χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.


Ρίψη χημικών πραγματοποίησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος (15.15), οι οποίοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές έχουν προωθηθεί προς την οδό Πανεπιστημίου.


Στο μεταξύ, ένας διαδηλωτής, κατά πάσα πιθανότητα ηλικιωμένος, τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια ρίψης αντικειμένων.






Ένταση στην οδό Πανεπιστημίου


Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην οδό Πανεπιστημίου, όπου ομάδες ατόμων προκαλούν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτήρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών (15.30).


Ο μεγαλύτερος όγκος διαδηλωτών βρίσκεται επί της Λ. Αμαλίας.


Από τις 13.00, στους δρόμους έχουν βγει χιλιάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για διαδήλωση ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιήθηκε παναττική στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.


Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται συνολικά 30.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων οι 10.000 είναι μέλη του ΠΑΜΕ.



Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών έγινε στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.


(Πλήθος κόσμου διαδηλώνει με αφορμή την άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ)



(Έξω από τη Βουλή)



(Εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ περιμένουν τη Γερμανίδα καγκελάριο)


Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) λαμβάνει μέρος στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ από τις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.



(Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ)

Στο μεταξύ, έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.


Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων ορίστηκε η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.


Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.


Παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Αμπελοκήπους, Κατεχάκη, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.



zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου