" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Που θα πάνε τα 31,5 δις της επόμενης δόσης


Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη δόση που θα λάβει η Ελλάδα τον ερχόμενο Αύγουστο, αν έχουν πάει μέχρι τότε όλα καλά στις διαπραγματεύσεις.

Η επόμενη δόση ανέρχεται στα 31,5 δις ευρώ εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ήδη τα 18 δις έχουν δοθεί σε Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), τα 2,4 δισ. ευρώ εκκρεμούν από τη δόση του Ιουνίου (που μετατέθηκε λόγω των εκλογών) και τέλος, 4,1 δισ. ευρώ που είναι η προγραμματισμένη δόση του Αυγούστου.


Αυτή η δόση θα πρέπει να έχει δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς εκείνη την ημέρα θα πρέπει να αποπληρωθεί και το ομόλογο ύψους 3,13 δις που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ.

Πάνω σε αυτό το ομόλογο έχουν στρέψει το βλέμμα τους πολλοί. Είναι το ομόλογο που προέβαλε το περιοδικό Focus, επικαλούμενο δηλώσεις Σόιμπλε σε βουλευτές της Γερμανικής Βουλής (επισήμως διαψεύστηκε ότι έγιναν τέτοιες δηλώσεις) που έλεγαν ότι η Γερμανία θα βρει “τέχνασμα” την μη αποπληρωμή του ομολόγου για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αφού η έκθεση της τρόικα μπορεί να μην είναι έτοιμη τότε και φυσικά, να μην έχει εκταμιευθεί η δόση.


Τώρα, το αν θα πάνε αυτά τα λεφτά σε μισθούς και συντάξεις; Ισχύει ό,τι έγινε και με τις προηγούμενες δόσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου