" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ιδού το έγκλημα του ΥΠΕΞ: Επάνω στα πετρέλαια η άδεια της τουρκικής άσκησης



Επικίνδυνη αγρανάπαυση στο υπουργείο Εξωτερικών: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα συνέβαινε τα μαχητικά μιας τρίτης χώρας να ασκούνται με τις αεροπορικές δυνάμεις του εν δυνάμει εχθρού και σίγουρα αυτού που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα και μάλιστα επάνω στην πιο "καυτή" για τα δικαιώματα του περιοχή, το υπουργείο Εξωτερικών της, θα προχωρούσε τουλάχιστον σε διάβημα. 

Εδώ, στην Ελλάδα του Μνημονίου και της ήσσονος εθνικής κυριαρχίας στο όνομα των καλών σχέσεων" (που να είχαμε και "κακές" σχέσεις, τι θα μας έκαναν...) τα μαχητικά Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βολτάρουν ανενόχλητα μαζί με τα τουρκικά μαχητικά επάνω από τις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Tουρκία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες πετρελαίου και κάνουν εικονικές ασκήσεις καταβύθισης ελληνικών πολεμικών πλοίων!
Και δίνουν και άδεια για την εκτέλεση της άσκησης, αφού πριν έχουν "παρακαλέσει διακριτικά" να εξαιρεθεί ο ελληνικός εναέριος χώρος, τον οποίο οι Τούρκοι έχουν περιλάβει στην άσκηση!
Ας δούμε την σημερινή δραστηριότητα τουρκικών και αραβικών μαχητικών:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (10 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 (2 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 3
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Και έκαναν και μία παράβαση των κανόνων του FIR τα αραβικά μαχητικά που σήμερα επιχείρησαν ως μία τετράδα ενώ χθες είχαν επιχειρήσει δύο δυάδες.
Μάλιστα πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι τα αραβικά μαχητικά χρησιμοποιήθηκαν σε ρόλο εικονικής προσβολής πλοίων, όπως ακριβώς και τα ελληνικά μαχητικά...
Στον χάρτη που αποκαλύπτουμε σήμερα φαίνονται καθαρά οι περιοχές της άσκησης και οι περιοχές που η Τουρκία πειρατικά θεωρεί ότι μπορεπί να κάνεις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η περιοχή της άσκησης είναι με την λευκή γραμμή και οι διαγώνιες σκιώδεις γραμμές οι περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που παράνομα η Τουρκία έχει εξαγγείλει έρευνες για υδρογονάνθρακες αμφισβητώντας ταυτόχρονα και την ύπαρξη ελληνικής ΑΟΖ. Νομίζουμε ότι αυτός ο χάρτης τα λέει όλα...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου