" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Ματίας Μόρς ΑΠΑΙΤΕΙ πρώτος ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την Ελληνική Κυβέρνηση για τα Νομοσχέδια !!!

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς, ο οποίος διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην τρόικα, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τους ελέγχει (με απαξιωτικό ύφος) γιατί δεν ενημερώθηκε για τις εξαιρέσεις του νόμου.
 
Η επιστολή 
 
 
" Αγαπητοί υπουργοί,
Ενημερωθήκαμε ότι η Ελληνική Βουλή έχει υιοθετήσει τη ρύθμιση για τον "λογαριασμό του ΙΚΑ", επιτρέποντας σε κάποια ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με υπηρεσίες Υγείας να εξαιρούνται από τη συγχώνευση του ΕΟΠΥΥ.

«Αν το έχουμε καταλάβει σωστά, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μου δεν έχει λάβει κανένα αντίγραφο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του νομοσχεδίου ή αργότερα, ο νόμος του Απριλίου ορίζει ότι "ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, τα Ταμεία ή οι κλάδοι Υγείας των Ταμείων, τα οποία έχουν προγραμματίσει ή θα προγραμματίσουν να ενσωματωθούν στον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να αποφασίσουν να εξαιρεθούν από τη συγχώνευση αν αντιπροσωπευτικά τους όργανα εγκρίνουν την εξαίρεσή τους κι αυτά τα Ταμεία μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με υποχρεωτική εισφορά των μελών τους. Μέσω αυτής της μετατροπής σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το κράτος δεν θα επιτρέπεται». Και συνεχίζει: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τονίσω τις σημαντικές μας ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του νόμου και να ζητήσω την κατάργηση των σχετικών άρθρων από τον νόμο του Απριλίου.

Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου. Να σας θυμίσω ότι, τόσο στην επιστολή προθέσεων όσο και στο μνημόνιο που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει ρήτρα διαβούλευσης που επιβάλλει τη γνωμοδότηση των συνεργατών πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής. Γι' αυτό, εμείς - ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ - θα πρέπει να ερωτούμαστε προκαταβολικά όταν αυτές οι νομοθετικές αλλαγές βρίσκονται κάτω από καθεστώς προετοιμασίας.
 
.....
 
  «Συνεπώς, εμείς (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) ζητούμε να μας ενημερώσετε για τα συγκεκριμένα μέτρα που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσετε για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλίσετε ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο του 2012».
 
πηγή :www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου