" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ράβδοι χρυσού στο σπίτι της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου


Ράβδοι χρυσού και λίρες  βρέθηκαν στα σπίτια της οικογένειας Τσοχατζόπουλου κατά τις έρευνες που ακολούθησαν τη σύλληψη του πρώην υπουργού, παρουσία εισαγγελέα.
Ως σημαντικότερο εύρημα χαρακτηρίζεται η ανακάλυψη 10 ράβδων χρυσού που βρέθηκαν στα σπίτια της κόρης του, Αρετής, στο Κολωνάκι και το Παλαιό Ψυχικό, 
Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και βρέθηκαν έγγραφα με με κινήσεις λογαριασμών.

Συνελήφθη ο Γ. Σαχπατζίδης

Στο μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε σε δύο ακόμα συλλήψεις για την υπόθεση με τα υποβρύχια, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για τον εκ των βασικών μετόχων του ΠΑΟΚ, Γιώργο Σαχπατζίδη και τον εξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ  Νίκο Ζήγρα.
Ο Γ. Σαχπατζίδης είναι επιχειρηματίας, εκδότης, αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων και ποδοσφαιρικός παράγοντας.
Βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία Torcaso, από την οποία αγόρασε το νεοκλασικό της Αρεοπαγίτου η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ο Ν. Ζήγρας είναι ο διαχειριστής της έτερης offshore Blue Bell, η οποία πούλησε το διαμέρισμα της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, έναντι 700.000 ευρώ.
Επίσης, συνελήφθη στην Καρδίτσα η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Ένταλμα έχει εκδοθεί και σε βάρος του Αστέριου Οικονομίδη,  ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είδε δηλώσει ανύπαρκτη διεύθυνση.

 πηγή 

Μετά από τα δημοσιεύματα αυτά περί ράβδων χρυσού και λίρες, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου έκανε την παρακάτω δήλωση : 


«Με αφορμή χθεσινές αναφορές σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για τη δήθεν αποκάλυψη «θησαυρού» ράβδων χρυσού και χρυσών λιρών στο σπίτι της μητέρας μου,στο οποίο φιλοξενούμαι, δηλώνω ότι τα κατασχεθέντα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα αντικείμενα ήταν δέκα (10) φύλλα χρυσού βάρους 99 γραμμαρίων το καθένα, συνολικής αξίας έως 29.000 ευρώ, ενώοι χρυσές λίρες ήταν εννέα (9), έκδοσης του 1935 και αποτελούν κειμήλια που μου κληροδότησε ο παππούς μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου