" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Desmond Lachman: "Βγείτε από το ευρώ για να επιβιώσετε"

Τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ , διαμηνύει σε νέο του άρθρο ο Desmond Lachman, καθηγητής στο American Enterprise Institute.
Σύμφωνα με τον Lachman, ΔΝΤ και ΕΕ έχουν παραπλανήσει τους Έλληνες, ενώ η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την Ελλάδα είναι να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να υιοθετήσει τη νέα δραχμή.

Μετά από 5 χρόνια βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ για τη σωτηρία της Ελλάδας απέτυχαν , τονίζει χαρακτηριστικά.

Κατά τον Lachman αντί η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί, όπως προέβλεπε ήδη το πρώτο Μνημόνιο, το ελληνικό ΑΕΠ μέχρι τα τέλη του 2011 έχει συρρικνωθεί έως 16% από τα επίπεδα του 2008, ενώ η ανεργία από το 7% εκτινάχθηκε στο 21% .

Η μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας, συνεχίζει, προκειμένου να σπάσει τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει βρεθεί είναι να εγκαταλείψει το ευρώ και να υιοθετήσει τη νέα δραχμή. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα, αποφεύγοντας χρόνια επώδυνης ύφεσης...

Δεν είναι βέβαια πανάκεια η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η υιοθέτηση του νέου της νομίσματος, τονίζει επίσης ο καθηγητής. Θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια δύο χρόνων για να φανούν τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να ελπίζει. Κάτι που τώρα δεν έχει δικαίωμα, καταλήγει ο καθηγητής.


πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου