" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι: Βίαιη αλλοίωση του σλαβικού χαρακτήρα του έθνους μας, το σχέδιο εξαρχαϊσμού του Νικολά Γκριουέφσκι

Κουίζ: Βρείτε σε ποιά χώρα ,εν έτει 2011, αποφάσισαν να κατασκευάσουν την παρακάτω ογκώδη αψίδα ...μνημείο κιτς,μεγαλομανίας,διαστρέβλωσης ιστορίας και συστηματικής πλύσης εγκεφάλου και κερδίστε πλούσια δώρα.


 Εντάξει .. παραήταν εύκολο για να κερδίσετε "πλούσια δώρα".
Αρκεί το γέλιο που μας προσφέρει πλέον ο ...μικρός Μεγαλέξανδρος (στο μυαλό του) των Βαλκανίων Νίκολας Γκρουέφσκι.
Είναι πραγματικά γελοίο το θέαμα του κέντρου των Σκοπίων όπου η μεγαλομανία του πρωθυπουργού τείνει να αναδείξει την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ σε πραγματικό ..ανέκδοτο.
Την Παρασκευή, μετά τα αποκαλυπτήρια του φαραωνικού αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ακολούθησαν τα εγκαίνια της "Αψίδας της Μακεδονίας" όπως την ονόμασαν...

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως στη φιέστα κακογουστιάς που έστησε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων
ο εθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓδΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν μόνος του, χωρίς την αντιπολίτευση και τους Αλβανούς και χωρίς εκπροσώπους από το εξωτερικό.

Η αντιπολίτευση και κυρίως το SDSM του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τον κατηγόρησε ότι με το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο εξαρχαϊσμού εκθέτει τη χώρα διεθνώς, αλλά και τις αντιδράσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η βουτιά στην αρχαία Μακεδονία διχάζει την κοινωνία της χώρας και αρμόζει σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο πρώην πρωθυπουργός και αυτός που έστησε το VMRO-DPMNE μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1991, ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, που δεν παραβρέθηκε στη χτεσινοβραδινή φιέστα. Οπως είπε με το σχέδιο εξαρχαϊσμού και το στήσιμο αγαλμάτων ιστορικών προσωπικοτήτων οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη χώρα, αλλοιώνεται βίαια ο σλαβικός χαρακτήρας του κυρίαρχου έθνους στη χώρα.

Οι Αλβανοί από την πλευρά τους κατηγορούν τον Ν. Γκρούεφσκι ότι προχώρησε σε γιορτασμούς που προβάλλουν τον μονοεθνικό σλαβομακεδονικό χαρακτήρα της χώρας, ενώ καταλογίζουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ότι παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμφωνία της Οχρίδας στις 13 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη μεταφορά σε πομπή από τον πρόεδρο της Βουλής της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο στο νέο, και αυτό, μουσείο τους "Μακεδονικού Αγώνα" στον χώρο της πλατείας, όπου παραδόθηκε και εναποτέθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ. Οσο για το σκηνικό θέαμα είχε κι αυτό την ονομασία "Makedonium", όπου και παρουσιάστηκε το τραγούδι που επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό για τις εκδηλώσεις και έχει τον τίτλο... "Μακεδονία".


*Άντε και με Λευκό Πύργο Νικόλα.
Περαστικά..

Από : salonika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου