" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Α.Τσίπρας: "Να καθίσουν στο εδώλιο αυτοί που μας έβαλαν στο Μνημόνιο"...


Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο τάχθηκε με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και είναι ο πρώτος πολιτικός που τάσσεται υπέρ της έναρξης επίσημης διαδικασίας απόδοσης ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στον ζοφερό κόσμο του Μννημονίου. 

 Χαρακτήρισε "εύλογη λαϊκή απαίτηση τη σύσταση Εξεταστικής για το Mνημόνιο" για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, ενώ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη.
Eπίθεση κατά του πρέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τις θέσεις του υπέρ της διορισμένης κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, αλλά και αιχμές στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς για άρνηση σχηματισμού ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε νέα συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στην «προσχηματική», όπως την χαρακτήρισε άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι δύο πολιτικοί «στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους». Αυτό γιατί βάσει του εκλογικού νόμου το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους 50 εδρών1

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ρόλος του δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια διαπάλη που εκφράζει την αγωνία ενός κόμματος εξουσίας που χάνει την επαφή με το κυβερνητικό παιχνίδι και τον διαγκωνισμό προσώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν μάθει από το να κυβερνούν.

«Πρόκειται για επαγγελματίες υπουργούς. Υποδύονται άνετα κάθε ρόλο μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου