" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο Στάλινγκραντ έφυγαν πρώτα τα ποντίκια, στην Αθήνα οι… εκδότες*

 
 (* κάτι ξέρουν και οι δύο)
  • Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
«…Επικρατούσε νεκρική σιγή λίγο πριν την γερμανική επίθεση στο Στάλινγκραντ. Ένας από τους σκοπούς φύλαξης της εξωτερικής περιμέτρου, εκεί που έκανε τα ορισμένα βήματα, αισθάνθηκε το έδαφος να… κινείται με τόση δύναμη, ώστε με δυσκολία στάθηκε όρθιος, αφού ένα ποτάμι έμοιαζε να περνά ανάμεσα στα πόδια του, μέσα στην πηχτή ησυχία της νύχτας…» μου αφηγούνταν, πριν χρόνια, ο Βασίλης Φίλιας.

«Όταν συνήλθε, κοίταξε να δει τι ήταν αυτό το κύμα μέσα στο λασπόχιονο. Και είδε. Και συγκλονίστηκε: ήταν ποντίκια, εκατομμύρια ποντίκια που διαισθανόμενα τον κίνδυνο απομακρύνονταν εν σώματι πλέον, από κάθε τρύπα και γωνιά της πόλης που επρόκειτο σε λίγο να γίνει ολοκαύτωμα…»

Τα «ποντίκια του Στάλινγκραντ» φεύγουν τώρα, σαν χείμαρρος από τα πολιτικά μας πράγματα.

· Οι «νταβατζήδες» φτιάχνουν επιχειρήσεις με νέα, άσχετα ονόματα και στέλνουν έξω, τα τελευταία από τα κέρδη, αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες πια εργαζόμενους.

· Οι πολιτικοί που σιωπούσαν και αρνούνταν την ύπαρξη επιχειρηματικών εκβιασμών, κυρίως από τους Brokers των Μήντια, τώρα παριστάνουν τους… αντιστασιακούς!

· Πρώην πρωθυπουργός, νυν πρωθυπουργός (;) και εκβιαστές ή δανειάκηδες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, πλακώνονται ανοικτά σαν γηπεδική παρέα σε ματς «Θρίαμβου- Καλλιθέας».

· Οι τρόποι «ευπατρίδη» εξέλιπαν. Οι εκδότες ξεπέρασαν κάθε λαχαναγορίτη σε «μαγκιά» την ώρα της απεγνωσμένης, έσχατης, απαίτησης. Δάνεια της τελευταίας στιγμής αιτούνται και… απαιτούνται, όχι φυσικά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά για να γίνει εύκολη η φυγή-καταφυγή στις Ελβετίες!

· Από πρόπερσι οι αρχιμπετατζήδες και αρχιραντιέρηδες ζητούσαν, από ομόλογο τους, την εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων στο κέντρο και την γρήγορη ανοικοδόμηση αυτόνομων κατοικιών χωρίς πρόσβαση, όπως αυτήν που δυστυχώς για αυτούς έχουν τα σπίτια της Φιλοθέης, του Ψυχικού, της Εκάλης, της Βούλας… Αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στους «δανειάκηδες» που τόπαιζαν «ψυχές της Εθνικής Οικονομίας» είναι ότι έχουν, ένα κάποιο, αμβλυμένο ίσως αλλά έχουν, αίσθημα αυτοσυντήρησης…

· Οι «μάχιμοι αναρχικοί» πέρασαν στην εφεδρεία αυτά τα χρόνια, γιατί όπως απεδείχθη δεν ήταν ο… καιρός κατάλληλος για φωτιές(!) τον φετινό Δεκέμβρη, όπως και τον περυσινό και τον προπέρσινο. Άλλο το… 2008! Occasione data, Gladio…

· Οι «ένοπλοι λαϊκοί αγωνιστές» της «Επιθετικής Αριστεράς» κ.λ.π., κ.λ.π., εξαφανίστηκαν την μόνη περίοδο που οι ενέργειες τους θα απόλαβαν της απόλυτης έγκρισης, έστω και παρορμητικά ή συναισθηματικά, των πολιτών. Τυχαίο και αυτό; Occasione data, Gladio…

· Και μια που λέγαμε για «πολίτες» οι αγανακτισμένοι φαίνεται ότι εμφανίζονται σε… μυστικιστικές ημερομηνίες, γιατί στα μεγάλα ζόρια ήταν εξαφανισμένοι από προσώπου γης! Occasione data, Gladio…

· Την ίδια ώρα «συνδικαλιστές», «βουλευτές», «κομματικά στελέχη» εγκαταλείπουν κάθε πρόσχημα και σέρνονται πίσω από την Αδελφότητα των «Ιπποτών» κάθε …ελεϊνής Τραπέζης, μήπως και «κάνουν παιχνίδι»- το τελευταίο παιχνίδι τους μοιράζοντας αποθεματικά ταμείων, συμβάσεις, επιδόματα, ως τελευταίο αντίδωρο στους Νεοφεουδάρχες που είναι έτοιμοι να την κάνουν-κανονικά!

· Ο «λαός» ελπίζει να μείνουν τα πράγματα έτσι σφιγμένα και να μην πάνε παρακάτω και δεν αντιδρά… Έτσι αντιδρούσαν οι πρόσφυγες της Μικρασίας τα πρώτα χρόνια, όταν μέσα στα τσαντίρια θεωρούσαν ακόμη τους εαυτούς αστούς, πριν κατανοήσουν ότι «περίσσευαν» στο Εθνικό κέντρο. 
Τότε μόνον πέρασαν με ένα μικρό, νεοεμφανισθέν κόμμα, δημιούργημα της Θεσσαλονικιάς οργάνωσης του Αβραάμ Μπεναρόγια «Φεντερασιόν» και των Αναρχικών Ομίλων Πάτρας, Βόλου και Πειραιά, το Σ.Ε.Κ.Ε (Κ.Κ.Ε)! Και στην Κατοχή υπόμεναν πεθαίνοντας μέχρι το 1941-42 όταν κατάλαβαν ότι Βρετανικός αποκλεισμός και Γερμανική αποστέρηση αγαθών θα τους σκοτώσουν όλους-σας θυμίζει κάτι αυτό;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όταν κάποιος αισθανθεί στην Πατησίων, στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Συγγρού, στην Νέα Ιωνία, στην Κουμουνδούρου, οπουδήποτε να …χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του, ας μην σπαταλήσει χρόνο με κουβέντες για «δυαρχίες», CDS, PSI και άλλα τέτοια εξόχως ζαλιστικά… συνθηματικά της παραπολιτικής «5ης Φάλαγγας»: όπως και στα πλοία που διαισθάνονται πότε το καράβι πρόκειται να βουλιάξει, έτσι και στον Τύπο, την «πολιτική», τις συνδικαλιστικές κλίκες και τις κομματικές φατρίες, τα «ποντίκια» την… κάνουν πρώτα!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:  "  Ἔπεσεν ἔπεσεν Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, καὶ ἐγένετο κατοικητήριον δαιμονίων καὶ φυλακὴ παντὸς πνεύματος ἀκαθάρτου καὶ φυλακὴ παντὸς ὀρνέου ἀκαθάρτου καὶ μεμισημένου,ὅτι ἐκ [τοῦ οἴνου] τοῦ θυμοῦ τῆς πορνείας αὐτῆς πέπτωκαν πάντα τὰ ἔθνη καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς μετ’ αὐτῆς ἐπόρνευσαν καὶ οἱ ἔμποροι τῆς γῆς ἐκ τῆς δυνάμεως τοῦ στρήνους αὐτῆς ἐπλούτησαν."

(σ.σ. Το σημαντικότερο στην συνέχεια):  

" Ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε· "

 
Υ.Γ. Στο Βιετνάμ το σύνθημα προς τους «υμέτερους», για να τα μαζέψουν και να φύγουν χωρίς καμία χρονοτριβή ήταν η στιγμή που το ραδιόφωνο θα έπαιζε… Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Προσοχή όταν (…) ακουσθούν και εδώ!

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου