" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Απεργιακός πυρετός αναμένεται να παραλύσει αύριο ολόκληρη τη χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

 Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση.
Στην αυριανή  γενική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11.
Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, θα προχωρήσει η  ΕΣΗΕΑ. Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.
Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που συνήλθε σήμερα, Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2011.
Ακόμη, στην απεργία θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης,  η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος,, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων .
Ταλαιπωρία στις συγκοινωνίες
Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ ακυρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.
Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).
Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το Μετρό Θα λειτουργεί εκτός του τμήματος Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο για το οποίο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια λόγο της απεργίας του ΟΣΕ, ωστόσο αναμένεται επιβεβαίωση.
Για τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) αναμένονται αποφάσεις .
Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου