" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Απόψε οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Ξεκινούν  απόψε στις 19.00 οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, στο  πλαίσιο της διαδικασίας ψήφου  εμπιστοσύνης. Είναι αξιοσημείωτο ότι  η νέα κυβέρνηση, εφόσον δεν υπάρξουν απουσίες ή διαρροές στην ψηφοφορία, πηγαίνει για νέο ρεκόρ ψήφων στην Μεταπολίτευση -μετά, βεβαίως, τις 297 ψήφους της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα το 1989 – αφού μπορεί να επιδοκιμαστεί έως και από 260 βουλευτές.

Σύμφωνα με τον  κανονισμό της Βουλής, την πρώτη  ημέρα θα μιλήσει ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έχει ήδη λάβει από όλους τους υπουργούς τα σημειώματα με τις προτεραιότητες του υπουργικού τους έργου, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
Η συνέχεια των  δηλώσεων θα δοθεί την Τρίτη με δύο συνεδριάσεις καθώς και την Τετάρτη το πρωί, όταν και αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.
Με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες  τόσο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Α. Σαμαρά.
Το μεσημέρι προς απόγευμα της Τετάρτης με τη λήξη της συζήτησης θα ξεκινήσει η  ονομαστική ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει  της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου. 
Να σημειωθεί  ότι εκτός από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και  ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.
Αν και κανονικά η ψηφοφορία γίνεται τα μεσάνυχτα  της τρίτης μέρας αυτή τη φορά έγινε  μια αλλαγή έτσι ώστε να μη συμπέσει η λειτουργία της Βουλής με τυχόν επεισόδια εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου