" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Κάτσικας δεν έχει σχέση με κάποια διαφωνία με την πολιτική του υπουργείου, αλλά επιστρέφει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου τόνιζαν ότι ο κ. Ραγκούσης με λύπη του έκανε δεκτή την παραίτηση.

Ο κ. Κάτσικας θα επανέλθει στα Πανεπιστημιακά του καθήκοντα, είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με καθήκοντα Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε απομακρυνθεί και ο γγ Μεταφορών Χάρης Τσιόκας, ο οποίος όπως προέκυψε αργότερα από τις δηλώσεις του, είχε κάκιστη  συνεργασία με τον υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση.



Ποιός είναι ο Σωκράτης Κάτσικας : 
Ο Σωκράτης Κ. Κάτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1982), Master of Science in Electrical & Computer Engineering του University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ (1984) και Δρ Μηχ/κός Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1987). Σήμερα είναι Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του προγράμματος αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association – EUA). Διετέλεσε Πρύτανης (2003-2006) και Αντιπρύτανης (1997-2003) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2006-2008), μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (2008-2009), Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) (2009), και Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προγράμματος του Προγράμματος «Άνθρωποι» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007-2009). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των εφαρμογών της θεωρίας εκτίμησης. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 150 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων στις περιοχές αυτές. Συμμετέχει στις επιστημονικές επιτροπές κρίσης άρθρων αρκετών επιστημονικών περιοδικών, έχει συγγράψει ή επιμεληθεί 24 βιβλία και έχει συμμετάσχει ή προεδρεύσει σε επιστημονικές επιτροπές πληθώρας επιστημονικών διεθνών συνεδρίων.

Το βιογραφικό από:  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου