" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: "Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα"

ΩΡΑ 14.01 Δεν υπήρξε απόφαση για συνεδρίαση του γιουρογκρουπ στις 13 Οκτωβρίου. Σκέψη ήταν. Αποφασίσαμε για το καλό της Ελλάδας να κινηθούμε με ασφαλέστερο τρόπο. Έχοντας τα δεδομένα όλα πάνω στο τραπέζι.

ΩΡΑ 14.00 Η εκτίμηση που έχουμε κάνει από κοινού με την τρόικα για το έλλειμα είναι οτι μπορούμε να πετύχουμε 8,5% αλλά αν δεν είμαστε συνεπείς στο τελευταίο τρίμηνο μπορούμε να φτάσουμε και στο 9%.

ΩΡΑ 13.56 Δεν είπε ο κ.Ρεν οτι θα απαιτηθούν νέα μέτρα. Υπήρξαν μάλιστα και συνάδελφοί μου που υποστήριξαν οτι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα. Αν είμασταν πολιτικά ενωμένοι θα υπήρχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η στάση της αντιπολίτευσης λειτουργεί αρνητικά εις βάρος του πολίτη που επωμίζεται μέτρα λόγω της διεθνούς δυσπιστίας.

ΩΡΑ 13.54 Αυτό που είπα ισχύει απολύτως. Χρειαζόμαστε μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης. Το μέτρο είναι η εφαρμογή του νέου προγράμματος για να υπάρξει ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Ο,τι σημαντικότερο έχουμε να κάνουμε για την ανάπτυξη είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΩΡΑ 13.50 Κάποιοι πολίτες που είναι συνεπείς αδικούνται. 'Η είσαι με την φοροδιαφυγή ή στρατεύεσαι στον αγώνα εναντίον της.

 
ΩΡΑ 13.48 Εχουμε κάνει υπολογισμούς σε σχέση με τις ταμειακές ροές. Οι υπολογισμοί μας είναι ασφαλείς. Ολα τα μέτρα αξιολογούνται από την τρόικα και για το 2011 και για το 2012.

ΩΡΑ 13.46 Το 21% δεν είναι μείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων. Είναι μια συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και των ελεγκτών τους για το πως πρέπει να λογιστει στα βιβλία τους η συμμετοχή του στο PSI.

ΩΡΑ 13.44 Ο κ.Πάγκαλος εξήγησε ο ίδιος οτι δεν πρέπει να τον ερμηνεύει ποτέ κάποιος που στερείται της αίσθησης του χιούμορ.

ΩΡΑ 13.42 Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα και να εφαρμόσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ακάλυπτος τίτλος του ελληνικού δημοσίου αλλά και πολίτες που εξαρτώνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΩΡΑ 13.40 Η απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει μεγάλη σημασία. Η συμφωνία αυτή είναι ένα κεκτημένο σημαντικό για την χώρα. Κινούμαστε θεσμικά. Οι συζητήσεις που γίνονται στα διεθνή ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την γραμμή που ακολουθουμε εμείς σε σχέση με τους εταίρους μας

ΩΡΑ 13.39 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΩΡΑ 13.38 Νομίζει ο κ.Σαμαράς οτι δεν υπάρχουν χειρότερες εκδοχές για τον ελληνικό λαό;

ΩΡΑ 13.37 Τις τελευταίες εβδομάδες έχω γίνει στόχος χυδαίας επίθεσης από τον Α.Σαμαρά σε σχέση με τις φινλανδικές εγγυήσεις. Δεν περιμένω να πει οτι έσφαλε αλλά θα το καταλάβει.

ΩΡΑ 13.36 'Οπως ανακοίνωσαν αποφάσισαν να αποδεχθουν την συμφωνία για τις φινλανδικές εγγυήσεις.

  • ΩΡΑ 13.34 Τα βασικά μυνήματα του γιουργκρουπ ειναι 3. Το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες μικρές μεσαίες και μεγάλες. 
  • Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης και 
  • δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το λεγόμενο default.

ΩΡΑ 13.33 Οφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο σε μια προσπαθεια για να σωθεί ο τόπος.

ΩΡΑ 13.31 Στην ευρωζώνη επικρατεί μεγάλη νευρικότητα. Επικρατεί νευρικότητα διεθνώς. Είμαστε στην χειρότερη περίσταση υπό τις χειρότερες συνθήκες. Υπήρχε η ψευδαίσθηση ενος επιπέδου ζωής που δημιουργήσαμε με την ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Σημασία έχει να προστατεύσουμε την χώρα και να πάρουμε αποφάσεις.

ΩΡΑ 13.30 Η κοινή γνώμη κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Μόλις όμως αρχίζει να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα δημιουργείται μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας. Τι από τα δυο θέλουμε;

ΩΡΑ 13.28 Δυσανασχετουν πολλοί στην Ελλάδα γιατι ακολουθούμε ένα πρόγραμμα που έχουμε αποφασίσει με τους εταίρους μας. Αλλά μόλις υπάρξει μια καθυστέρηση επικρατεί πανικός. Πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε.

ΩΡΑ 13.27 Διαβάζω εκφοβιστικά κείμενα οτι τα μέτρα δεν κρίνονται επαρκή. Δεν είναι ακριβές αυτό. Το ερώτημα είναι θα εφαρμοστούν τα μέτρα; Θα εφαρμοστουν και με συνέπεια. Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα.

ΩΡΑ 13.25 Οι λαοί των χωρών μελών της ένωσης δεν μας χαρίζουν αλλά μας δωρίζουν και τους διαβεβαιώνω οτι στο τέλος θα είναι επωφελής η σχέση που έχουμε μαζί τους.

ΩΡΑ 13.23 Να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο να διαψεύσουμε τις κακές προφητείες και να επιβεβαιώσουμε αριθμούς που είναι απολύτως εφικτοί.

ΩΡΑ 13.21 Αυτό που λεει η τρόικα είναι οτι έχουμε μπροστά μας 3 κρίσιμους μήνες. Αν δεν λειτουργήσει ο μηχανισμός και δεν έχουμε αλληλεγγύη και συνοχή θα έχουμε προβλήματα με τον στόχο του 8,5%. Σ' εμάς εναπόκειται, σε κράτος και πολίτες να πιάσουμε τον στόχο.

ΩΡΑ 13.20 Το γεγονός οτι έχουμε ύφεση βαθύτερη κατά 2 μονάδες καθιστά αποδεκτό να έχουμε έλλειμμα που εμφανίζει απόκλιση με τον στόχο 0,7% του ΑΕΠ.

ΩΡΑ 13.19 ΄Εως τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Το ζήτημα δεν είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά οτι εδώ έχουμε μια βιώσιμη λύση.

ΩΡΑ 13.17 Το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση αλλά η λήψη αποφάσεων που αφορούν τα επόμενα 3-4 χρόνια.

ΩΡΑ 13.15 Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν είναι καλή η κακή η απόφαση του Eurogroup να μην γίνει η συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου. Το αποφάσισε γιατί θα γίνει η μίνι - σύνοδος 17 & 18/10 και περιμένουμε να ψηφιστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου από όλες τις χώρες. Και τρίτον και κρισιμότερο γιατί περιμένουμε την έκθεση της τρόικας.

ΩΡΑ 13.13 ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου