" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Βάσω Παπανδρέου : " η τρόικα κάνει κουμάντο "

Αμηχανία προκάλεσε στις αρμόδιες επιτροπές που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, όταν η Βάσω Παπανδρέου απαντώντας στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε ότι στην χώρα κουμάντο κάνει η τρόικα και ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε από την Βάσω Παπανδρέου που προήδρευε της συζήτηση λίγο ακόμη χρόνο η κα Παπανδρέου σχολίασε: «Δεν πειράζει θα έρθετε να τα πείτε στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

«Μας απειλείτε κυρία Παπανδρέου;», την ρώτησε τότε ο κ. Παναγόπουλος για να ανταπαντήσει η προεδρεύουσα «όχι, δεν σας απειλώ. Αλλά από ότι καταλαβαίνω η τρόικα κάνει κουμάντο και εκεί πρέπει να πηγαίνετε», του είπε η κυρία Παπανδρέου αφήνοντας τον άφωνο.
 
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕ Δημήτρη Ασημακόπουλου ο οποίος κατήγγειλε ότι γνωστά και ισχυρά λόμπι συμφερόντων και σκληρών ιδεολογικών απόψεων, που θέλουν να προωθήσουν απόψεις και θέσεις, το κάνουν επισκεπτόμενοι την τρόικα και μεταξύ άλλων ζητούν μηδενική φορολογία και πλήρη απελευθέρωση μισθών.

Όταν κλήθηκε να πει ονόματα, αναρωτήθηκε «Δεν θα σας πω ονόματα αλλά δεν ξέρετε ποιοι βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκφράζουν τις απόψεις αυτές; Επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, ξενοδόχοι κλπ.; Δεν ξέρετε ότι ο κάθε κουτσός και στραβός πηγαίνει στην Τρόικα; Δεν ξέρετε πως κάποιοι θέλουν τη δημιουργική καταστροφή για να αγοράσουν τη χώρα μπιρ παρά;»
Όλοι οι αρμόδιοι κοινωνικοί φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ, ΣΕΠΕ) απευθύνουν δριμύ κατηγορώ κατά του πολυνομοσχεδίου του και του συνόλου των επίμαχων ρυθμίσεών του.

Σε καταγγελίες προχώρησαν και άλλοι κοινωνικοί φορείς καθώς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατήγγειλε ότι εξωθεσμικοί παράγοντες πηγαίνουν στην Τρόικα και καταδίδουν τη χώρα ενώ και ο πρόεδρος των εμπόρων Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε ότι ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ πηγαίνουν συνέχεια στις Βρυξέλλες και πιέζουν την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου