" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τελευταία ενημέρωση της NASA για τον UARS

Η τελευταία ενημέρωση της NASA για τον δορυφόρο UARS που πρόκειται να συντριβεί στη Γη, αφορά στις 16:30 σήμερα. Ο δορυφόρος βρίσκεται σε ύψος 160 χλμ. περίπου. Η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα αναμένεται για αργά το βράδυ της Παρασκευής, πρώτες πρωινές ώρες Σαββάτου για την Ευρώπη.
Η ηλιακή δραστηριότητα δεν είναι πια παράγοντας για την επιβράδυνση του δορυφόρου στη φάση επανεισόδου. Η κατεύθυνση και η διαμόρφωση του δορυφόρου έχει μεταβληθεί και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για την επιβράδυνσή του. Υπάρχουν λίγες τώρα πιθανότητες για συντρίμμια του δορυφόρου να πέσουν στις ΗΠΑ, αλλά χωρίς αυτό να αποκλείεται, καθώς ο βαθμός καθόδου του δορυφόρου έχει μεταβληθεί.
Ακόμη είναι νωρίς να προβλεφτεί με ακρίβεια ο χρόνος, ο τόπος της συντριβής αλλά οι προβλέψεις θα γίνουν πιο ακριβείς μέσα στις επόμενες 12 με 18 ώρες. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου