" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

Ανοιχτό αφήνει πλέον η κυβέρνηση το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, τόσο στο στενό, όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μία μέρα πριν την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.
Σε πρώτη φάση, οι απολύσεις θα αφορούν περίπου 30.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου καθώς και συμβασιούχους.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη από το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ σήμερα το απόγευμα για το ζήτημα εξελίσσεται σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία θα μετέχουν οι κ. Δημήτρης Ρέππας, Ντίνος Ρόβλιας και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Το κυβερνητικό επιτελεί εξετάζει τρόπους για να ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία οι εργαζόμενοι, καθώς αρκετοί είναι οι δημόσιοι οργανισμοί που δεν στέλνουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό. Οι προτάσεις για την εργασιακή εφεδρεία θα πρέπει να ικανοποιήσουν πλήρως την τρόικα, που θα κλιμακώσει τις πιέσεις για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να ανέλθουν από το 5% μέχρι και το 50%, προκειμένου να εξοικονομηθεί ποσό περίπου 3 δισ. ευρώ.

πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου