" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: Δεν έχω, Δεν πληρώνω, ας με συλλάβει ο Βενιζέλος!

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν όσοι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος των ακινήτων. Και όχι όποιον κι όποιον αλλά τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.

 Σε πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο κ.Πάγκαλος δήλωσε ότι “για να μπορέσω να πληρώσω το φόρο μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσω ένα από τα ακίνητα που έχω στην κατοχή μου”, καθώς ήδη το χαράτσι των ακινήτων που του αναλογούν έχει υπολογίσει ότι φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του μόνο από κληρονομιά, του “ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας”.
“Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο” είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: ”Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω”. Και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε "και τι θα κάνετε;" ο κ. Πάγκαλος απάντησε: " ξέρω κι εγώ, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει και να με πάει φυλακή".
Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.
“Νομίζω ότι πρέπει, προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο”, ανέφερε.
Και συνέχισε: “Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους”, πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά αυτό το γομάρι ήταν, είναι και θα παραμείνει θεατρίνος. Ας τον πάρει κάνας σκηνοθέτης σε καμία ταινία να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας μέρες που είναι..

    Άσχετο με το θέμα : δυτυχώς ο υπολογιστής μου δεν... αγαπάει καθόλου το ιστολόγιό σας. Προσπάθησα ήδη τρεις φορές απλώς να φορτώσω την σελίδα δίχως να κρασάρει το σύμπαν και τελικά τα κατάφερα, με την τέταρτη.. Την μία φορά κράσαρε ακόμη και ο "υπολογιστής". Είναι netbook και δεν είναι ιδιαίτερος φίλος με τα φλασοβίντεο και εδώ βλέπει έχει πολλά μαζεμένα..310ΜΒ χώρο πιάνει αυτή την στιγμή μόνο το flash plug-in, και άλλα 250ΜΒ ο κύριος Firefox, 550ΜΒ σύνολο φρεσκοανοιγμένα (browser-netbook) και μόνο με αυτή την καρτέλα ανοιχτή, τίποτα άλλο! :s
    Η Λίστα αναγνωστών δεν μου φορτώνει με τίποτα, σας παρακολουθώ "τυφλά" από την μπάρα του bloggger ;)
    Κοριός

    ΑπάντησηΔιαγραφή